Ferencvárosi vezérlettel győzték le a szlovákok a lengyeleket

Szlovákia győzelemmel kezdte a labdarúgó Európa-bajnokságot, 2-1-re verte a második félidőben tíz emberre fogyatkozott Lengyelországot az E csoport csütörtöki mérkőzésén.

Magyar Nemzet
2021. 06. 14. 20:02
Róbert Mak
Róbert Mak remekül játszott a lengyelek ellen Fotó: MTI/EPA/Reuters pool/Anton Vaganov

Szlovákia győzelemmel kezdte a labdarúgó Európa-bajnokságot, 2-1-re verte a második félidőben tíz emberre fogyatkozott Lengyelországot az E csoport csütörtöki mérkőzésén.

Amikor a pályán van, kijelenthető, hogy nem lehet nyugodt az ellenfél kapusa. Ez az esetek 99 százalékában igaz, ám a szlovákok ellen a maradék egy százalék volt érvényben. A lengyel válogatott ugyanis ötlettelen játékot mutatott be déli szomszédja ellen: hiába tartotta a labdát, nem tudott mit kezdeni vele; ezen az estén Lewandowski is beleszürkült a mezőnybe.

Szlovákia nagyobb kedvvel futballozott, többször is eljutott Wojciech Szczęsny kapujához, majd a 18. percben be is vette azt. Róbert Mak remek cselekkel két lengyel védőn játszotta át magát, majd éles szögből a kapufát találta el. De a Ferencváros játékosának szerencséje volt, mivel a kapufáról Szczęsny vállára, onnan pedig a hálóba repült a játékszer. Végül a hálóőr öngóljaként könyvelték el a találatot (0-1).

Róbert Mak remekül játszott a lengyelek ellen
Fotó: MTI/EPA/Reuters pool/Anton Vaganov

Lengyelország az első félidőben nem tudott ritmust váltani, ám a szünetben Paulo Sousa felrázta a csapatát, legalábbis erről árulkodik, hogy még fél perc sem telt el a második félidőből, máris megszerezték az egyenlítő találatot. Maciej Rybus lőtte középre a labdát, és az oda érkező Karol Linetty egy laza mozdulattal a kapuba passzolta azt (1-1).

Az egyenlítést követően a vezető gól megszerzéséért rohamozott a lengyel válogatott, de egy felesleges belépő miatt elszállt az esélye a győzelemre. Grzegorz Krychowiak ugyanis a 62. percben begyűjtötte a második sárga lapját (igaz, kissé szigorú volt az ítélet). A megfogyatkozott lengyelek ellen újra átvette az irányítást Szlovákia. Hét perccel később ennek meg is lett az eredménye: Mak ezúttal szögletet végzett el, Milan Škriniarhoz került a labda, aki előbb remekül levette, majd egy jól helyezett lövéssel bebiztosította a győzelmet a csapatának (1-2).

E csoport:

Lengyelország–Szlovákia 1-2 (0-1)

gólszerző: Linetty (46.), illetve Szczesny (öngól, 18.), Škriniar (69.)

kiállítva: Krychowiak (62.)

Kövesse a magyar válogatott szereplését és az Európa-bajnokságot ITT!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.