Ecuadori és magyar siker az idei Girón

Az ecuadori Richard Carapaz nyerte a tegnap véget ért olasz kerékpáros-körversenyt, a Giro d’Italiát. A 26 éves bringás a nagy körversenyek történetének első ecuadori győztese lett.

Magyar Nemzet
2019. 06. 03. 16:30
102nd Giro d'Italia - 21st stage
Richard Carapaz emeli magasba a trófeát Fotó: EPA/ALESSANDRO DI MEO
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ecuadori Richard Carapaz nyerte a tegnap véget ért olasz kerékpáros-körversenyt, a Giro d’Italiát. A 26 éves, tavaly negyedik bringás a nagy körversenyek történetének első ecuadori győztese lett. Az összetett második helyét az olaszok kedvence, Vincenzo Nibali szerezte meg, a harmadik pedig a szlovén Primoz Roglic lett, aki a tegnapi utolsó szakaszon, a veronai 17 km-es egyéni időfutamban előzte vissza a spanyol Mikel Landát. A sprinterek vetélkedését a német Pascal Ackermann nyerte, a hegyi pontversenyben az olasz Giulio Ciccone zárt az élen. Jövőre Budapesten lesz a nagy rajt, vagyis a ­Grande Partenza, s további két szakaszt is Magyarországon rendeznek.

Richard Carapaz emeli magasba a trófeát
Fotó: EPA/ALESSANDRO DI MEO

Magyar csapat, az Epowers ­Factory Team nyerte a Giro d’Italia betétprogramjaként megrendezett Giro ­E-viadalt. Itt olyan elektromos kerékpárokkal versenyeztek a résztvevők, amelyek 25 ­km/h-s sebesség fölött lekapcsolták a motoros rásegítést. Mind a tíz csapat hat versenyzővel vett részt a szakaszokon, közülük négy állandó és két cserélhető bringással.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.