Egy évvel elhalasztották a férfi kosárlabda Európa-bajnokságot

Most ott tartunk, hogy látjuk, jó úton indultunk el – mondta Stojan Ivković szövetségi kapitány.

2020. 04. 09. 20:54
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A FIBA úgy döntött, egy évvel elhalasztja a jövő évre tervezett férfi kosárlabda Európa-bajnokságot. A hírnek komoly magyar érdekeltsége van, hiszen Stojan Ivković szövetségi kapitány együttese a februárban megkezdődött selejtezőkön itthon legyőzte a címvédő Szlovéniát, majd idegenben nyert Ukrajna ellen is – a csoport negyedik csapata Ausztria –, és ezzel jelentősen megnövelte az esélyeit az Eb-részvételre. Az ok egyébként a tokiói olimpia halasztása, a két esemény között ugyanis így csupán néhány hét telne el, és ez ellentétes a válogatottak érdekeivel.

A FIBA hírlevele szerint az Európa-bajnokságot így 2022. szeptember 1. és 18. között rendezik meg. A női kontinensbajnokság időpontja nem változott, a jövő évi torna nagyjából egy hónappal az olimpia előtt lesz (2021. június 17–27.). A nők eddig egy győzelemmel (Szlovákia) és egy vereséggel (Hollandia) állnak a háromcsapatos selejtezőcsoportjukban.

A Magyar Nemzet megkereste Stojan Ivković, aki így kommentálta a FIBA döntését:

– Ebben az időszakban nyilván nem a sport a legfontosabb kérdés. Én akár több évre is előre tervező ember vagyok, de most azt sem tudhatjuk, mit hoz a holnap, és a jelent kell megoldanunk. Ha visszatérhetnek a kosárlabdázók is a pályára, akkor lehet majd beszélni a hogyan továbbról. Nyilván a FIBA határozata átírja a felkészülési terveinket, bár előbb még ki kell majd harcolnunk a továbbjutást a csoportból. Most ott tartunk, hogy látjuk, jó úton indultunk el, és majd meglátjuk, hogyan tudunk előre haladni a megváltozott helyzetben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.