Eldőlt, ki lesz a német válogatott szövetségi kapitánya

A jövő nyárra halasztott Európa-bajnokság végéig biztosan Joachim Löw marad a német labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, akit hétfőn erősített meg tisztségében a német szövetség (DFB).

2020. 11. 30. 18:30
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szervezet közleménye kiemeli, továbbra is a hatvanéves szakembert tartják a legmegfelelőbbnek arra, hogy felkészítse a kontinenstornára a nemzeti csapatot.

– Mindannyian előre nézünk, és már csak a sikeres Eb-felkészülésre koncentrálunk – áll a DFB közlésében. A szervezetnél kiemelték, hogy 2019 márciusában új korszak kezdődött a megújulás alatt álló német válogatottnál, melynek vezetését továbbra is a csapatot 2006 óta irányító, 2014-ben vb-győztes Joachim Löwvel képzelik el.

A szövetségi kapitány jövője azután vált kérdésessé, hogy a Nationalelf november 17-én 6-0-ra kikapott a spanyol csapat vendégeként a Nemzetek Ligája csoportkörének utolsó fordulójában. A németek a 2018-as világbajnokságon címvédőként már a csoportjukból sem jutottak tovább.

A következő hónapokban még biztosan Joachim Löw fog ülni a németek kispadján
Fotó: MTI/EPA/David Hecker

Joachim Löw – aki eddig rekordot jelentő 189 mérkőzésen ült a német kispadon – szerződése a 2022-es katari világbajnokság végéig szól, de a DFB beszámolója szerint a szakember akár még a 2024-es, németországi Európa-bajnokságon is vezetheti a válogatottat.

A németek a jövő évi kontinensviadalon a világbajnok francia és az Eb-címvédő portugál csapat mellett a magyarokkal vannak azonos négyesben, mérkőzéseiket Münchenben játsszák majd.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.