Elégedettségi mutatóval mennek Dohába

2019. 09. 20. 15:45
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) tegnap a honlapján közzétette a jövő pénteken kezdődő dohai vb előzetes indulói listáját, amelyen délután 209 ország 1998 reprezentánsa szerepelt, közte tizennégy magyar. A Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) kora délutáni sajtótájékoztatóján Gyulai Miklós elnök is 14 fős csapatról beszélt, azzal a kiegészítéssel, hogy ez még lehet 17 fős is. Ugyan a gerelyhajító Rivasz-Tóth Norbert és Szilágyi Réka, valamint a diszkoszvető Huszák János nem teljesítette a nevezési szintet, idei eredményével bekerülhetne versenyszámában a 32 résztvevő közé – ha az IAAF feltöltené a mezőnyt. Így indulhat kalapácsvetésben a térdsérüléssel bajlódó londoni olimpiai bajnokunk, Pars Krisztián is. Rivasz-Tóthék tűkön ülnek, hogy részükre érkezik-e meghívó.

– Már a tizennégy fős csapat is kiváló létszám, mert ugyan a két évvel ezelőtti londoni vb-re tizenhat versenyzőnk jutott ki, az azt megelőzőkre kevesebb – fogalmazott Gyulai Miklós. – Akiktől vártuk, hogy bekerüljenek a vb-csapatba, azok többé-kevésbé megfeleltek az elvárásoknak. Dohában azt szeretném, hogy minden indulónk legyen elégedett a teljesítményével. Ha ebből első hely lesz, akkor nagyon örülünk; ha csak a tizennyolcadik helyre elég, de ha ez az illetőnek egyéni csúcs vagy idei legjobb eredménye lesz, az is megsüvegelendő teljesítmény. Az első nyolc közé jutásra három-négy versenyzőnknek van esélye – mondta el a MASZ elnöke.

Gyulai Miklós neveket nem említett, de legutóbbi vb-n ezüstérmes súlylökő Márton Anitában, a tavalyi berlini Eb-n harmadikként záró kalapácsvető Halász Bencében és a tavalyi fedett pályás vb-n hatodik helyezett hétpróbázó Krizsán Xéniában bízhatunk leginkább. Az indulók listáján az idei eredmények alapján Krizsán áll legelőrébb, ő a negyedik, míg Halász az ötödik, Márton a kilencedik a versenyszáma rangsorában. Az esélylatolgatással mindenesetre egyetlen vb előtt sem kellett annyira csínján bánni, mint most. A versenynaptárban még nem került ilyen késői időpontra vb, ami persze érthető: a Perzsa-öböl partján fekvő Dohában extrém hőség várja az atlétákat.

A vb-csapat, férfiak: Szűcs Valdó (110 m gát), Halász Bence (kalapácsvetés), Pars Krisztián (kalapácsvetés), Helebrandt Máté (50 km gyaloglás), Venyercsán Bence (50 km gyaloglás); nők: Kerekes Gréta (100 m gát), (100 m gát), Farkas Petra (távolugrás), Nguyen Anasztázia (távolugrás), Márton Anita (súlylökés), Gyurátz Réka (kalapács), Krizsán Xénia (hétpróba), Wagner-Gyürkés Viktória (3000 m akadály), Madarász Viktória (20 km gyaloglás).

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.