Elek–Martín-csúcs a Final Fourért

Megváltozott a forgatókönyv: a CSM Bucuresti hazai pontvesztése után nem a kötelező győzelem, hanem a harmadik hely lehetősége kecsegtette a Ferencvárost, amely le is győzte szlovén ellenfelét, megelőzte a csoportharmadik CSM-et a női BL-középdöntőben. Így a korábban a Győrrel négy BL-t nyert edző, Ambros Martín jelenlegi csapatával, az orosz Rosztov Donnal játszik április elején a Final Fourba jutásért. A címvédő Győr norvégiai győzelmével 21 meccs óta veretlen a Bajnokok Ligájában.

2019. 03. 11. 16:12
null
Kovacsics (labdával) az FTC biztos pontja volt Fotó: Nemzeti Sport/Dömötör Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bukarest bekavart. A román sztárcsapat hatgólos előnyről csak döntetlenre volt képes hazai pályán a német Thüringer ellen, így nem volt mindegy, hogyan végződik a Ferencváros fellépése a női Bajnokok Ligája középdöntőjének utolsó fordulójában. Pedig az utolsó játéknapig úgy tűnt, a negyedik helyen álló FTC semmiképp sem előzheti meg a románokat, s a Metz következik a negyeddöntőben.

Ám a CSM hazai döntetlenje átírta a forgatókönyvet, így a Fradi hazai, a Krim Ljubljana elleni mérkőzése jelentős terhet rakott a zöld-fehér játékosok vállára. Ha hozzák a kötelezőt, és meglesz a harmadik hely, akkor a Metz helyett egy régi ismerős, a Győrrel négy BL-t nyert Ambros Martín csapata, az orosz Rosztov-Don lesz az ellenfelük a Final Fourba jutásért.

Kovacsics (labdával) az FTC biztos pontja volt
Fotó: Nemzeti Sport/Dömötör Csaba

A téthez illő lendülettel kezdett a Fradi, és Klujber Katrin együtt összesen tíz gólt lőtt, hátul Bíró Blanka 48 százalékos hatékonysággal védett. A félidőben öt gól volt a Fradi előnye, pedig egyik legjobbja, Nerea Pena sérülés miatt nem is léphetett pályára. A szünet után sem lanyhult a lelkesedés, a zöld-fehér tábor előtt ez egyébként sem szokott előfordulni. Elek Gábor edző a végén beküldte a 17 éves Tóth Nikolettet, aki góllal mutatkozott be a BL-ben. Az FTC 31-27-re nyert, megelőzte a CSM Bucuresti-et, és a Rosztov-Don vár rá a Final Fourba jutásért.

A Győrre pedig a dán Odense. A címvédő szoros első félidőt követően elsősorban a fegyelmezett védekezésével átrohant a Vipersen, és 33-26-ra győzött.

Eredmények, női kézilabda Bajnokok Ligája, középdöntő: Vipers Kristiansand–Győri Audi ETO KC 26-33, FTC-Rail Cargo Hungaria–Krim Ljubljana 31-27. A csoport végeredménye: 1. Győr 18, 2. Vipers 12, 3. FTC 12, 4. CSM Bucuresti 11, 5. Ljubljana 5, 6. Thüringer 2.

EHF-kupa, negyeddöntő. Siófok–Storhamar (norvég) 32-31, továbbjutott a Siófok 63-55-ös összesítéssel.

Szenvedtek a nagyok

Pontot veszített az NB I-ben a címvédő Mol-Pick Szeged, Carlos Pastor csapata Tatabányán játszott 25-25-ös döntetlent. Megosztozott a pontokon a Budakalász és a Gyöngyös (20-20), valamint a Csurgó és a Dabas is (26-26). A Ferencváros csikócsapata a Szeged után a Telekom Veszprémet is megszorongatta, az Elek Gyula Arénában csak egy góllal (27-26) tudott nyerni a rekordbajnok. A tabella első helyén továbbra is a Szeged áll, a Veszprém tartja második helyét.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.