Elhunyt Puhl Sándor, a világhírű magyar játékvezető

Elhunyt Puhl Sándor – adta hírül a Magyar Labdarúgó-szövetség. A világhírű játékvezető, az 1994-es vb-döntőt és az 1997-es BL-döntőt dirigáló magyar szakember 65 esztendős volt.

Magyar Nemzet
Forrás: MLSZ2021. 05. 20. 11:45
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kiemelkedő tehetségű játékvezető már fiatalon, 1984-től működött a labdarúgó NB I-ben. Világhírre a ’90-es években tett szert, nemzetközi sportpályafutásának az elismeréseként az IFFHS négyszer választotta a világ legjobb játékvezetőjének (1994–1997 között). Ő vezette az emlékezetes brazil–olasz világbajnoki döntőt Los Angelesben 1994-ben, és három évvel később Münchenben a Dortmund–Juventus Bajnokok Ligája-döntőt is.

Eger és Emőd város díszpolgára, 2010 óta a Magyar Labdarúgó-szövetség játékvezető bizottságának az alelnöke, a hazai és nemzetközi labdarúgás megbecsülését élvezte.

Családja csöndes és méltóságteljes gyászában osztozik a Magyar Labdarúgó-szövetség, egyben kéri a gyászolókat és a sajtó képviselőit, hogy tartsák tiszteletben kérésüket: nem kívánnak nyilatkozni, és a legszűkebb körű temetésről később intézkednek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.