Putyin kivágta egy szarvas szívét, és Berlusconinak adta + videó

A két politikus barátsága több mint húsz éven át tartott.

2024. 05. 05. 19:44
-
Vlagyimir Putyin orosz elnök (balra) és Silvio Berlusconi, Olaszország tavaly elhunyt egykori miniszterelnöke 2008. április 17-én. Forrás: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több mint húsz éven át ápolt jó kapcsolatokat Vlagyimir Putyin orosz elnök és a tavaly elhunyt Silvio Berlusconi egykori olasz miniszterelnök. Vasárnap a Corriere della Sera olasz napilap weboldalán jelent meg egy interjú Fabrizio Cicchitto olasz politikussal, akinek volt rálátása a két vezető kapcsolatára. Egy olyan történetet is megosztott, mely ez idáig nem került nyilvánosságra.

Berlusconi ugyanis elmesélte neki, hogy még 2013-ban Putyinnal együtt nyaraltak, mialatt egyszer vadászni indultak. Akkor az orosz elnök lelőtt egy szarvast, melynek szívét az olasz politikusnak adta egy fatálcán, mondván, kivételes étel lesz belőle.

Mikor Berlusconi elmesélte az esetet, úgy fogalmazott, Putyin olyan erőszakos természetét látta, melyet el sem tudott volna képzelni egy ilyen kedves és racionális emberről. A történet egy másik érdekessége, hogy Berlusconi sosem fogott puskát, még azt is visszautasította, mikor az orosz elnök felszólította a lövésre – akkor éppen két szarvasra vadásztak.

Ez a tiéd. Lőjj

– mondta Putyin.

Berlusconi azonban ezt visszautasította, és Putyin mindkét állatot lelőtte. Minden bizonnyal Berlusconi nem számított arra, hogy egy felnégyelt szarvas szívével ajándékozza őt meg Putyin. Meglátva az ajándékot. egy fa mögé szaladt, és elhányta magát.

A két politikus egyébként az orosz–ukrán háború után is jó kapcsolatban maradt, Putyin egyenesen igaz barátnak nevezte Berlusconit annak halála után.

 

Borítókép: Vlagyimir Putyin orosz elnök (balra) és Silvio Berlusconi, Olaszország tavaly elhunyt egykori miniszterelnöke 2008. április 17-én (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.