Erling Håland autogramja tényleg sokba kerülhet

Szokatlan eset borzolta a kedélyeket a Manchester City és a Borussia Dortmund BL-negyeddöntőjének lefújása után. A játékvezető egyik asszisztense autogramot kért a vendédek játékosától, Erling Hålandtól.

Magyar Nemzet
2021. 04. 07. 10:25
Håland, Sevilla
epa09064382 Erling Haaland of Borussia Dortmund celebrates after scoring their side's second goal from the penalty spot during the UEFA Champions League Round of 16, second leg match between Borussia Dortmund and Sevilla FC in Dortmund, Germany, 09 March 2021. EPA/LARS BARON / POOL Fotó: Lars Baron Forrás: EPA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A labdarúgók manapság szinte egyáltalán nem találkoznak szurkolókkal, ritkán kérnek tőlük aláírást is. A Dortmund gólvágója, Erling Håland is meglepődhetett, amikor alig néhány perccel a számára vereséggel véget ért, Manchester City elleni BL-meccs lefújása után, az öltöző felé tartva állította meg őt az egyik játékvezető-asszisztens, Octavian Sovre.

A román sporttárs megkapta az autogramot, a mérkőzést közvetítő angol csatorna szakértői viszont elítélték tettét.

– A játékvezetői csapatnak nehéz első félideje volt, több hibával. Ettől persze még lehetnek rajongók, de ezt megtenni a többi játékos előtt nem helyes – mondta a stúdióban Owen Hargreaves, aki a Bayern München és a Manchester United játékosaként is megnyerte a Bajnokok Ligáját. Szakértőtársa, Joleon Lescott gyerekesnek nevezte az asszisztens viselkedését.

Bár az asszisztensek nevét ritkán jegyzik meg a rajongók, Sovrénak sűrű BL-szezonja van. Ő volt az egyik közreműködő a félbeszakadt PSG–Başakşehir csoportmeccsen, aki megrovást kapott az UEFA-tól. Kérdés, hogy ezúttal helytelennek találja-e viselkedését a európai labdarúgó-szövetség.

Az biztos, hogy a Manchester City vezetőedzőjét, Pep Guardiolát nem zaklatta fel különösebben az eset.

– Lehet, hogy csak a gyerekének kérte az autogramot. A lényeg, hogy a mérkőzésen jó teljesítményt nyújtott a játékvezetői csapat. A VAR jól döntött, hogy végül nem kaptunk tizenegyest, Bellingham pedig tényleg túlságosan magasra emelte a lábát – utalt a mérkőzés két legvitatottabb esetére Guardiola.

A találkozót a Manchester City 2-1-re nyerte, a visszavágót jövő szerdán rendezik Dortmundban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.