Klopp szerint a Liverpool tegnap nem érdemelt többet

Tegnap este rendezték a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzéseit, amelyeken a Real Madrid a Liverpool, a Manchester City a Dortmund ellen aratott győzelmet. A párharcok egyik esetben sem dőltek még el, ettől függetlenül a legcsalódottabb Jürgen Klopp, a Liverpool edzője volt a megszólalók közül. Szerinte még csak problémát sem tudott okozni a csapata a Real Madridnak.

Magyar Nemzet
2021. 04. 07. 7:45
Jürgen Klopp, Liverpool
epa08704753 Liverpool manager Juergen Klopp gives an interview after the English Premier League match between Liverpool and Arsenal London in Liverpool, Britain, 28 September 2020. EPA/Paul Ellis / POOL EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. Fotó: Paul Ellis / POOL
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megismétlődött a három évvel ezelőtti döntő párosítása, és az eredmény is ugyanaz lett, a Real Madrid 3-1-re legyőzte a Liverpoolt. Jürgen Klopp, a vendégek edzője érthetően nem volt boldog a lefújás után.

– Ha el akarsz jutni az elődöntőbe, akkor azt ki kell érdemelned – kezdte a német edző. – Ma nem így teljesítettünk, főleg az első félidőben. Az egyetlen jó dolog, amit ki tudok emelni a gólunkon kívül, az az, hogy ez még csak a párharc első felvonása volt. Egyszerűen nem játszottunk eléggé jól ahhoz, hogy problémákat okozzunk a Real Madridnak. Megkönnyítettük a dolgukat, de ezek a hibák előfordulhatnak. Nem érdemeltünk többet az egy rúgott gólunknál, de a második félidő már rendben volt. Mentőövet ad nekünk.

Bárt Klopp szerint csapata játéka már kielégítő volt a szünet után, Zinedine Zidane, a Real Madrid edzője úgy látta, az angolok csak a szerencsének köszönhették a reményre okot adó góljukat. – A Liverpool a második félidőben egyszer lőtt kapura, és abból betalált, nehéz ezt elfogadni, de ilyen a futball – fogalmazott a francia. – Eléjük pattant a labda, és gól lett belőle, ám ez nem ritkaság. Elégedett vagyok azzal, ahogyan a csapatom játszott, örülök az eredménynek, de van még egy visszavágó.

Nagy izgalmakkal ért véget a Manchester City–Dortmund meccs, hiszen a németek a 84. percben kiegyenlítettek Marco Reus góljával, ám az angolok a 90. percben Phil Foden találatával mégis meg tudták nyerni a negyeddöntő első felvonását 2-1-re.

– Volt a Dortmundnak egy nagy helyzete egy hosszú indítás után Håland révén, de fantasztikus védést mutatott be. Többször viszont nem kellett neki – közölte Pep Guardiola, a City edzője. – 1-0 után megtaláltuk a ritmust és Philnek voltak helyzetei. Az utolsó félórában ő volt a legveszélyesebb fegyverünk, ha akkor tudunk további gólokat lőni, teljesen másként alakul a vége. Ugyan 2-1-es előnybe kerültünk, de vannak dolgok, amiket jobban lehetne csinálni. Azért megyünk Dortmundba, hogy ott is nyerjünk, nem védekezni akarunk. Ezt kérem majd a játékosoktól.

A dortmundi visszavágó ezek szerint nyílt sisakos küzdelmet hozhat, hiszen értelemszerűen a németek is győzelemre játszanak majd, nekik muszáj is. Erről beszélt Reus, akit bosszantott a Manchesterben bekapott második gól.

– Az egész meccsen magas taktikai színvonalon játszottunk – árulta el a Dortmund csapatkapitánya. – Persze a Manchester City birtokolta többet a labdát, de nyugodtak maradtunk és vártunk a lehetőségekre. Ezért is brutálisan idegesítő, hogy a végén kaptunk még egy gólt, amiért két másodpercre csüggedt a figyelmünk. Így meg kell nyernünk a második meccset. Nehéz lesz, de nyitott maradt a párharc, és bízom a fejlődésben.

A két mérkőzés visszavágóit április 14-én rendezik.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.