Fellépés a Varázsdobozban

Vasárnap utolsóként az Egyesült Államok válogatottja jutott be a tenisz Davis-kupa madridi szuperdöntőjébe, és ezzel kialakult a tavaly megreformált patinás sorozat második fináléjának mezőnye. Köves Gábor csapata a Bel­gium elleni győztes párharc révén harcolta ki a részvételt a novemberi tornára. Fucsovics Márton és Balázs Attila akár világsztárokkal játszhat a madridi Varázsdobozban, a La Caja Magicában. A csütörtöki sorsoláson kiderül, kik lesznek a mieink ellenfelei.

2020. 03. 10. 13:48
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lehet, hogy mégsem kellett volna haragudnunk Gerárd Piquére. A Barcelona világbajnok labdarúgójának cége, a Kosmos befektetési társaság 2018-ban 25 évre hárommilliárd dollárt ígért a Davis-kupa hivatalos versenyrendezőjének, a Nemzetközi Teniszszövetségnek (ITF) a sorozat reformjáért cserébe. Az ITF bólintott, nem állt a tőke útjába, tavaly rendezték először a 18 csapatos szuperdöntőt Madridban. Idén ugyanez vár a mezőnyre, többek között a magyar válogatottra.

Piquét nem kímélték a kritikusok 2018-ban, és ebben a korábbi ausztrál játékos, John Milman vitte a prímet: „Mit gondolnának arról a – milliárdos által támogatott – teniszezőről, aki szeretné megváltoztatni a labdarúgó Bajnokok Ligáját úgy, hogy például nem lennének hazai és idegenbeli meccsek?”

A belgák elleni győztes párharc után nekünk, magyaroknak semmi okunk elmarasztalni Piquét, a játékosoknak pedig végképp nem. Ha marad az eredeti versenykiírás, akkor fel sem vetődik, hogy bejussunk a 18 csapatos döntőbe, és a magyar válogatott tagjai sem keresnek 515 ezer eurót a kvalifikációért.

Akár is a mieink ellenfele lehet a madridi fináléban
Fotó: REUTERS/Henry Romero

Balázs Attila és a magyar válogatott a madridi La Caja Magicában játszhat. A novemberi verseny idejére behúzzák majd a tetőt, a viadal fedett lesz.

A csütörtöki sorsoláson a részt vevő 18 csapatot hat hármas csoportba sorolják, valamennyi csoportban két egyes mérkőzés után egy párost játszanak majd egy nap alatt. A csoportokból az első helyezettek és a két legjobb második továbbjut a negyeddöntőbe, és innen a hagyományos egyenes kieséses rendszerben zajlik a torna. A negyeddöntő négy továbbjutója az elődöntős szereplés mellett kiharcolja a következő évi tornán való részvétel jogát is.

Egyelőre élvezzük ki a siker pillanatait, a magyar válogatott játékosai a világ legjobb teniszezői – akár a spanyol legenda, Rafael Nadal vagy a világelső szerb Novak Đoković – ellen játszhatnak.

Ugye hogy nem volt olyan rossz ötlet Piqué reformja?

A madridi szuperdöntő 18 csapatos mezőnye:

Ausztrália, Ausztria, Csehország, Ecuador, Egyesült Államok, Franciaország, Horvátország, Kanada, Kazahsztán, Kolumbia, Magyarország, Nagy-Britannia, Németország, Olaszország, Oroszország, Spanyolország, Svédország, Szerbia.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.