Fucsovics Márton: Nyafogás nincs, csak feladat van

Fucsovics Márton jó formában érzi magát és próbálja kizárni a külső körülményeket a francia nyílt teniszbajnokságon, ahol pénteken páros, szombaton újabb egyéni mérkőzés vár rá.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2020. 10. 02. 12:00
FUCSOVICS Mrton
Csak a céljai lebegnek a szeme előtt Fotó: MTI/EPA/Yoan Valat
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 28 éves az MTI-nek úgy nyilatkozott, a második fordulóban Albert Ramos Vinolas ellen nem volt nehéz dolga megtalálnia az egyensúlyt a kezdeményező ütések és a türelmes salaktenisz között, ugyanis jó formában van.

„Úgy érzem, mentálisan és fizikálisan is jó formában érkeztem Párizsba. Komoly célokat tűztem ki magam elé, próbálok a lehető legjobb eredménnyel hazatérni. Erős vagyok, bízom magamban, a tudásomban és az elvégzett munkában” – írta a világranglistán 63. magyar játékos.

Magabiztosan várja a szombati találkozót
Fotó: MTI/EPA/Yoan Valat

Hozzátette, sokan panaszkodnak a körülményekre Párizsban – hideg, eső, nehéz labda –, ő azonban ezeket megpróbálja kizárni és igyekszik csak a feladatára koncentrálni.

„Minden versenyen más körülmények várnak, megszoktam már. Egyébként sem lennék előrébb, ha nyafognék. Jó magyar mondás szerint abból főzzünk, amink van” – fogalmazott Fucsovics, aki a 32 között a brazil Thiago Monteiróval találkozik, várhatóan szombaton.

„Minden jel arra mutat, hogy én vagyok a mérkőzés esélyese, azonban itt a Garroson nincsenek előre lefutott meccsek. Biztos vagyok benne, hogy kemény küzdelem vár rám, de szeretném újra győztesen elhagyni a pályát” – tekintett előre a magyar éljátékos, aki az első fordulóban a torna negyedik kiemeltjét, az orosz Danyiil Medvegyevet búcsúztatta négy játszmában.

Fucsovics Márton pénteken 11 órától a párosversenyben szerepel: a brit Cameron Norrie partnereként a 14. helyen kiemelt Jeremy Chardy, Fabrice Martin kettős ellen lép pályára.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.