Gera Zoltán központi szerepet kapott az álomcsapatban

A FourFourTwo összeállította az idei Eb-n már edzői stábtagként dolgozók álomcsapatát. Andrej Sevcsenkónak és Ruud van Nistelrooynak Gera Zoltán adná a forintos labdákat.

Magyar Nemzet
2021. 06. 14. 9:55
Gera Zoltán
Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Különleges összeállítást tett közzé Facebook-oldalán a FourFourTwo futballmagazin. Az álomtizenegyben azok a labdarúgók kaphattak helyet, akik az idei Európa-bajnokságon már az edzői stáb tagjaként szerepelnek. A csapat irányítója Gera Zoltán lett!

https://www.facebook.com/FourFourTwo/photos/a.10150361964956504/10157718985386504/?type=3

Gera Zoltán asszisztens edzőként szerepel stábjában, de tavaly az olasz szövetségi kapitány koronavírus-fertőzése miatt már irányította a meccsnapi stáb vezetőjeként is a magyar válogatottat. Játékosként a 2016-os Európa-bajnokságon szerepelt, amelyen Portugália ellen emlékezetes gólt lőtt.

A portugálok idén is egy csoportba kerültek Magyarországgal, a két válogatott holnap, a Puskás Arénában egymás ellen kezdi meg szereplését az Eb-n. Csoportunkból egyébként egyedül a portugálok nem szerepelnek az álomcsapatban, erre leginkább Paulo Sousának lehetett volna esélye. A kétszeres BL-győztes játékos Lengyelország szövetségi kapitányaként vesz részt az Eb-n.

Az ő kimaradásával a francia Thierry Henry az egyetlen, aki nem hazája stábjának tagja az Eb-n: a korábbi kiváló támadó Belgium sikeréért dolgozik Roberto Martínez segítőjeként. Mellette Didier Deschamps is képviseli Franciaországot, aki játékosként Henryval együtt szerezte meg a vb, Eb duplát, most szövetségi kapitányként hajt ugyanerre.

A német stábból Oliver Bierhoff került be a csapatba – még ha ki is szorult a jobb szélre. A Nationalelf jelenlegi csapatvezetője az 1996-os Eb-döntőben duplázott, a második találat aranygólt jelentett.

Gera Zoltán mellett a horvát Vedran Ćorluka az álomcsapat másik tagja, aki a legutóbbi Európa-bajnokságon még játékosként szerepelt. A védő a mögöttünk hagyott idényt még végigjátszotta a Lokomotív Moszkvában, és kevesebb mint egy hónappal az Eb-rajt előtt került be Zlatko Dalić stábjába.

Kövesse nálunk a magyar válogatott szereplését és az Európa-bajnokságot ITT!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.