Geri Gergelynek nem panaszkodnak a diósgyőri játékosok

Geri Gergelyt, a DVTK decemberben – a menesztett Feczkó Tamás helyére – kinevezett új vezetőedzőjét úgy ismerték meg Miskolcon, hogy nem a szavak, hanem a tettek embere. A felvidéki, királyhelmeci születésű szakember nem tétlenkedik, a Diósgyőr a labdarúgó NB I mezőnyében elsőként már az óévben, december 28-án megkezdte a közös edzéseket. Szó se róla, van miért dolgozni, van mit bepótolni, a szebb napokat látott miskolci csapat a tizenegyedik Budafoktól is öt ponttal lemaradva, az utolsó helyről várja a januári folytatást. Geri Gergellyel készítettünk interjút.

2021. 01. 06. 8:19
null
Geri Gergely Nyitra után vállalt munkát Diósgyőrön Forrás: dvtk.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Csak rövid ideig, de Magyarországon is futballozott. Milyen emlékeket őriz azokból az időkből? Mi változott azóta leginkább a magyar futballban?

– Bár kiestünk a Nyíregyházával, én a mai napig jó szívvel gondolok vissza a Magyarországon játékosként eltöltött időre. Óriási fejlődésen ment keresztül a magyar labdarúgás, elsősorban az infrastruktúrában és a feltételekben bekövetkezett változás szembetűnő.

– Edzőként, mondhatni, villámkarriert futott be. Minek köszönhetően? Azon felül persze, hogy gyorsan megszerezte a Pro licencet.

– Többek között azért is vállaltam el annak idején a nyitrai csapat irányítását, mert tudtam, hogy nem a legjobbak a feltételek. Éreztem, ha ott jól dolgozom és eredményt érek el, akkor lesz esélyem arra, hogy komolyabb klubok figyelmét is felkeltsem. Úgy gondolom, hogy ez sikerült.

– Szlovákiában okozott-e nehézséget magyarként érvényesülnie?

– Semmilyen nehézséget nem okozott. Gyerekként persze előfordult, hogy oda-oda szólogattak, de soha semmilyen téren nem okozott hátrányt az, hogy magyar vagyok.

– A szlovák és a magyar futballt összehasonlítva melyek a legnagyobb különbségek, adott esetben kinek a javára?

– Három mérkőzésen voltam eddig vezetőedző Magyarországon, így egyelőre nincs sok összehasonlítási alapom. Az infrastruktúrát és a feltételeket már említettük. Az biztos, hogy Magyarországon szerintem most jobb labdarúgók játszanak, míg Szlovákiában több a fiatal játékos. A szlovák labdarúgás szerintem keményebb, hajtósabb a magyarnál, de a magyar minőségben jobb.

– A DVTK-nál ennyire nehéz munkára, kezdésre számított? Mi a legfőbb gond a csapattal?

– Első osztályban vagyunk, nem számítottam könnyű feladatra. A legfőbb gond az, hogy kevés pontunk van…

– Hogyan fogadták a játékosok, hogy már a két ünnep között megkezdődtek az edzések?

– Nekem senki sem panaszkodott. Muszáj volt korábban kezdenünk, hiszen sok munkát kell elvégeznünk, hogy behozzuk a lemaradásunkat.

– A játékoskeret alapján hová helyezné az NB I-es mezőnyben a DVTK-t?

– Erre a kérdésre még nem tudok válaszolni, először látnom kell testközelből az összes csapatot.

– Tervez igazolásokat?

– Benczés Miklós sportigazgatóval folyamatosan dolgozunk a keret megerősítésén. Minden csapatrészbe tervezünk igazolást. Már vannak is érkezőink, akiket bejelentettünk.

– Reálisan nézve hány százalék esélye van a DVTK-nak a bennmaradásra?

– Számokat nem szeretnék mondani. Mi mindent megteszünk, hogy bent maradjunk és hiszünk benne, hogy ez sikerülni fog.

Még nincs áttörés

A Goal.com szakportál december 15-én szellőztette meg, hogy a jelenlegi tulajdonos, Leisztinger Tamás, illetve az Arago Holding kiszáll a diósgyőri futballból. A lehetséges vevőt is megnevezték: a bodrogkeresztúri Dereszle Borászat. Azóta nem történt érdemi lépés, tehát nincs változás a tulajdonosi szerkezetben. A játékoskeretben is prognosztizálható több változás. Sajtóhírek szerint a Fehérvár FC-től három játékos, a nyáron az NB III-as keretbe száműzött Elek Ákos és Futács Márkó, valamint Adrian Rus Miskolcra kerülhet. Hivatalos bejelentést egyelőre csak két külföldi játékos leigazolásáról tett tegnap a klub. Az egyik érkező a 27 éves, 41-szeres észt válogatott balhátvéd, Artur Pikk, a másik pedig a 26 éves kapus, a horvát Marko Malenica, aki az NK Osijek (Eszék) játékosaként kölcsönben szerepel majd a DVTK-ban.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.