Gólokban Gazdag kispesti győzelem, sima fehérvári és kövesdi siker

A Tiszaújváros vezetett a címvédő Honvéd ellen a labdarúgó Magyar Kupa hatodik fordulójában, végül az NB I-es csapat hét góllal válaszolt. Gazdag Dániel négy gólt jegyzett a kispesti hétből. Győzött a Mol Fehérvár, a Mezőkövesd és a Paks is.

Magyar Nemzet
2020. 09. 20. 17:48
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Meghúzták az alvó oroszlán bajszát Tiszaújvárosban. Jól kezdett a harmadosztályú csapat otthon, előnybe került, de a Honvéd észhez tért és megfordította a meccset. négy gólt szerzett a végül teljesen elfáradó kis csapat ellen.

Gazdag Dánielt (középen) négyszer köszöntötték a csapattársai
Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI

A mérkőzés hajrájában, a 66. és a 82. perc között összesen három gólt szerezve győzött 5-0-ra a Mol Fehérvár a Jász-Nagykun-Szolnok megyei ellenfelével szemben. A hétközi Hibernians elleni Európa-liga-selejtezőn a cserék közé nevezett Nikolics Nemanja ezúttal kezdett, és két gólt helyezett el a tiszavasvári kapuban. Jó hír lehet a Vidi-drukkereknek, hogy a hosszú sérülése után visszatért Géresi Krisztián is betalált a kupameccsen.

Simán nyert Mándokon a Mezőkövesd, és Andrij Borjacsuk három-három gólt ért el a matyóföldieknél. A Paks beérte egy szolid 3-1-es hatvani győzelemmel.

 

Magyar Kupa, hatodik forduló, (az NB I-es csapatok vasárnapi eredményei: Tiszaújváros (NB III, Keleti csoport)–Budapest Honvéd (NB I) 1-7. Gólszerzők: Kristófi (4. – 11-esből), ill. Gazdag (30., 60., 78., 85.), Tóth-Gábor (47.), Nagy G. (87.), Aliji (90+3.). Tiszavasvári (megyei I. osztály)–Mol Fehérvár 0-5. Gólszerzők: Géresi (15.), Nikolics (33., 81 – az elsőt 11-esből), Evandro (66.), Papp M. (82.). Mándok (Szabolcs-Szatmár-Bereg I.)–Mezőkövesd (NB I) 1-8. Gólszerzők: Erős G. 61., ill. Berecz 18., 40., 80., Jurina 32., Borjacsuk 64., 87., 89. Vajda 68.). Hatvan (NB III, Keleti csoport)–Paks (NB I) 1–3 (Karácsony 28., ill. Szakály D. 11., Haraszti 73., 80.).

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.