A Barcelona legalább akkora vesztese az Eb-nek, mint Franciaország

Ha a Barcelona vezetői abban bíztak, hogy az Európa-bajnokság enyhülést hozhat a klub anyagi nehézségeire, akkor csalódniuk kell. Franciaország váratlanul korai búcsúja a katalánok három francia válogatott játékosának – Antoine Griezmann, Clément Lenglet, Ousmane Dembélé – piaci árfolyamán is nyomot hagy.

Magyar Nemzet
2021. 06. 29. 16:44
CRISTIANO RONALDO; GRIEZMANN, Antoine; PUSKÁS Ferenc
Antoine Griezmann és a francia válogatott végül nem Ronaldo miatt kényszerült térdre Fotó: Illyés Tibor Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Barcelonának mindenképpen bevételhez kell jutnia játékoseladásból annak érdekében, hogy meg tudja erősíteni a keretét.

Dembélé volt az egyik potenciális jelölt az eladásra. Azzal igyekeztek sakkban tartani a francia csatárt, hogy amennyiben nem egyezik bele a szerződése megváltoztatásába, ami egyúttal fizetéscsökkentéssel járt volna, akkor túladnak rajta. A katalánok már előrehaladott tárgyalásokat folytattak a Manchester Uniteddel, amely akár ötvenmillió eurót is hajlandó lett volna fizetni a villámgyors szélsőért. Erre Dembélé megsérült az Eb-n, hónapokat kell kihagynia, leghamarabb októberben térhet vissza, a nyári transzfer mindenképpen kútba esett.

Griezmannon nem akar mindenáron túladni a Barca, de jó ajánlat esetén hajlandó lenni tárgyalni erről. Elsősorban azért, mert Griezmann évente több mint nettó húszmillió eurós fizetést markol fel a Barcelonánál, ami tetemes összeg. Griezmann nem játszott rosszul az Eb-n, igaz, nem azon a poszton szerepelt, mint a Barcában. A Kékeknél lényegében visszavont irányító, hiszen Benzema a center, ez a poszt a Barcánál pedig foglalt, Lionel Messinek ebben a szerepkörben nem lehet vetélytársa. A franciák korai kiesése az ő ügyét sem könnyítette meg.

Lenglet a leggyengébb idényét futotta azóta, hogy 2018-ban a Barcelonához igazolt. Egész éves rossz teljesítményét az Eb-n még csak lejjebb húzta. A Svájc elleni vesztes nyolcaddöntőben az első gól előtt ő hibázott, Seferovic őt túlugorva fejelt gólt. Didier Deschamps szövetségi kapitány Lenglet-t a szünetben le is cserélte. A Barcelona keretében jelenleg hat középhátvéd van. A hírek szerint a klub szeretne igazolni egy hetediket. Ha így lesz, az könnyen Lenglet szerződésének a végét jelentheti.

Túllépve a franciákon, Frenkie de Jong is kiesett a holland válogatottal, Ter Stegen továbbra is csupán másodhegedűs Neuer mögött a kapuban a német válogatottban, kész szerencse, hogy legalább a spanyol válogatott jól muzsikál, a soraiban Busquetscel, Jordi Albával és Pedrivel.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.