Guardiola odaszúrt: Nem a pénzünk miatt vagyunk a BL-döntőben!

Története során először jutott be a labdarúgó Bajnokok Ligája döntőjébe a Manchester City, amely a négy között kettős győzelemmel búcsúztatta a tavalyi finalista Paris Saint-Germaint. Pep Guardiola csapata a párizsi 2-1-es győzelme után kedd este hazai pályán Rijad Mahrez két góljával 2-0-ra nyert.

Magyar Nemzet
2021. 05. 05. 6:22
null
Pep Forrás: Twitter/Manchester City
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A találkozón a Manchester City mindkét gólja kontratámadás végén született, az algériai Rijad Mahrez a 11. és a 64. percben volt eredményes.

– Nem kezdtünk jól a meccset, de a gólunk magabiztosságot adott nekünk – kezdte a mérkőzés értékelését Mahrez. – A második félidőben pedig szerintem már nagyon jól futballoztunk, sok lehetőségünk adódott, és még többször is betalálhattunk volna. Nem az volt az előzetes tervünk, hogy majd kontrákból szerzünk gólokat, de ezt a helyzet szülte, hiszen az ellenfelünknek támadnia kellett. Visszahúzódtunk, és amikor labdát szereztünk, megindultunk előre. képes arra, hogy pontosan előrerúgja a labdát, akár az ellenfél kapujáig is, ezt a szituációt gyakoroljuk is az edzéseken, és most meg is lett az eredménye. De fontos volt az is, hogy nagyon jól védekeztünk, nem sok helyzet adódott a PSG előtt. Szóval, mindenki kivette a részét a győzelemből, hozzátette a maga részét a sikerhez – fogalmazott a meccs hőse.

Pep Guardiola győztes hadvezérként nyilatkozhatott, s odaszúrt a Manchester City kritikusainak is: – Nagyon nagy dolog 4-1-es összesítéssel kiejteni egy olyan csapatot, amely előzőleg a Barcelonát majd a Bayern Münchent is kiverte. Azzal, hogy bejutottunk a BL-döntőbe, értelmet nyert az elmúlt négy-öt évben elvégzett munkánk. Tény, nagyon sok pénzt fektettünk a csapatba, és ha egyesek azt akarják hinni, hogy csak ezért vagyunk ott a BL-fináléban, akkor nyugodtan higgyék azt. De én tudom, hogy mennyi munka van mögöttünk. Hihetetlenül büszke vagyok a csapatomra, azokra a játékosaimra is, akik most nem léphettek pályára, pedig ők is nagyon megérdemelték volna.

Mauricio Pochettino, a Paris Saint-Germain vezetőedzője a következőket mondta: – Gratulálok a Manchester Citynek, fantasztikus szezonja van, Pep nagyszerű munkát végez már évek óta a csapatnál. Ugyanakkor büszke vagyok a játékosaimra. Az elődöntő két meccsén a száznyolcvan percből negyvenet vagy negyvenötöt tíz emberrel játszottunk, ami nagyon nagy hátrány, de így is meccsben voltunk. Ahogy terveztük, erősen kezdtünk, helyzeteket dolgoztunk ki, domináltunk, ami a Manchester City ellen nem könnyű, nem sok csapat lenne rá még képes. A gólokat viszont az ellenfelünk szerezte hosszú labdákból, ez is a futball... Mbappé hiánya természetesen érzékenyen érintett bennünket, de ez semmiképpen sem lehet kifogás számunkra, mindig a csapat teljesítményét kell nézni.

A PSG csapatkapitánya, Marquinhos így látta a találkozót: – Mindent megpróbáltunk, az elején beszorítottuk őket, de jól védekeztek, és ők szereztek gólt, ami nagyon nehézzé tette a helyzetünket. Szünet után újra megpróbáltunk nyomást gyakorolni, de a második góljuk megölt bennünket.

– Minden tőlünk telhetőt megtettünk, egymás szemébe tudtunk nézni – jegyezte meg Marco Verratti. – Tavaly döntőt játszottunk, és most is bejutottunk a legjobb négy közé, két egymást követő évben ez nem rossz eredmény. Persze most is szerettünk volna bekerülni a fináléba, de ezúttal nem jött össze.

 

Bajnokok Ligája, elődöntő, visszavágó. Manchester City–Paris Saint-Germain 2-0 (1-0)

Manchester, Etihad Stadion, zárt kapuk mögött. Vezette: Kuipers (holland).

Manchester City: Ederson – Walker, Stones, Rúben Dias, Zincsenko – (Sterling, 82.), Fernandinho, Gündogan – Mahrez, De Bruyne (Gabriel Jesus, 82.), Foden (Agüero, 85.).

PSG: Navas – Florenzi (Dagba, 75.), Marquinhos, Kimpembe, Abdou Diallo (Bakker, 83.) – A. Herrera (Draxler, 62.), Paredes (Danilo Pereira, 75.) – Di María, Verratti, – Icardi (M. Kean, 62.).

Gólszerző: Mahrez (11., 64.)

Kiállítva: Di María (69.)

Továbbjutott: a Manchester City, kettős győzelemmel, 4-1-es összesítéssel.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.