Gulácsié a hazai Aranylabda

A legjobb NB I-es játékosnak is egy kapus, Dibusz Dénes (FTC) bizonyult, a szintén fradista Isael és az idény közben a Fradiból a Honvédba átigazolt Davide Lanzafame előtt.

Ch. Gáll András
2020. 01. 29. 12:55
null
Dibusz Dénest és Kuttor Attilát is díjazták Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

1999 óta rendezi meg az Nb1.hu fociportál a Magyar Aranylabda-szavazást, amelynek kedden tartották a díjátadó ünnepségét. A fődíjat, amely 2019 legjobb magyar labdarúgónak jár, 2018-hoz hasonlóan a Bundesligában éllovas RB Leipzig válogatott kapusa érdemelte ki klubtársa, és a salzburgi előtt.

A legjobb NB I-es játékosnak is egy kapus, (FTC) bizonyult, a szintén fradista Isael és az idény közben a Fradiból a Honvédba átigazolt Davide Lanzafame előtt. A legjobb magyar edző Kuttor Attila, a Mezőkövesd mestere, mögötte Lőw Zsolt, a PSG másodedzője és a Hertha extrénere végzett. A magyar labdarúgásért dolgozó legjobb szakember azok között, akik nem honfitársaink, Szergej Rebrov, az FTC ukrán trénere lett, megelőzve az olasz magyar szövetségi kapitányt és Hornyák Zsoltot, a Puskás Akadémia szlovák állampolgárságú szakvezetőjét. Az utánpótláskorú játékosok díjazottja nem is lehetett más, mint Szoboszlai Dominik az osztrák RB Salzburgból, aki elsöprő fölénnyel nyerte az újságírók szavazását.

Dibusz Dénest és Kuttor Attilát is díjazták
Fotó: Mirkó István

Az ünnepélyes díjátadásra, érthető okokból, csak Dibusz Dénes és Kuttor Attila tudott eljönni. A mezőkövesdi tréner felidézte azt a viszontagságos időszakot, amíg a kieső helyről az NB I-es tabella harmadik helyére vezette csapatát, Dibusz pedig az éllovas FTC egyik legkeményebb vetélytársaként emlegette a Kuttor irányította Mezőkövesdet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.