Három újoncot kénytelen avatni a Szeged a kézilabda BL-ben

A januári Eb all star-csapatának tagja, Bánhidi Bence és még öt koronavírusos fertőzött hiányzik a Mol-Pick Szeged csapatából a holnapi Kielce elleni férfikézilabda Bajnokok Ligája-mérkőzésről. Rajtuk kívül három sérült, Luka Stepančić, Mario Šoštarić és Stefan Sigurmansson sem léphet pályára a lengyel csapat otthonában. Tizennégy fős keretet nevez a Szeged a szerdai meccsre.

2020. 09. 22. 12:26
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem indul zökkennők nélkül a Mol-Pick Szeged idei BL-szereplése. Az elmúlt héten koronavírusfertőzés miatt elmaradt a Paris SG elleni hazai találkozó. Kiderült, hogy a magyar válogatott beálló, az egyik fertőzött, a további tesztek kimutatták, hogy vírus söpört végig a csapaton. A januári Eb all star-csapatának a tagja Bánhidin kívül a szlovén irányító, Dean Bombač is kidőlt a sorból, sőt rajtuk kívül még másik négy játékos sem állhat Juan Carlos Pastor vezetőedző rendelkezésére. A klub nem nevezte meg az érintett játékosokat, így legkorábban szerdán a Kielce elleni BL-meccs technikai értekezlete után, legkésőbb a mérkőzés kezdetén tudjuk meg az ő nevüket. Ha nincsenek a meccsre nevezett keretben, akkor könnyen kideríthető, hogy valójában kikről lehet szó.

Vajon kiknek fog magyarázni Kielcében Juan Carlos Pastor?
Fotó: Kuklis István / Délmagyarország

Nem csak Bánhidi és a vírussal küszködő játékosok maradnak távol a Szeged lengyelországi túrájától. A sérüléssel bajlódó Luka Stepančić, Mario Šoštarič és Stefan Sigurmansson is kénytelen kihagyni az egyszeres BL-győztes, Kielce elleni ütközetet. Süli Róbert, a klub sajtófőnöke elmondta, 12 mezőnyjátékossal és két kapussal indult Varsó érintésével a szerdai meccs helyszínére a magyar csapat. A szegedi delegáció tagja a 17 éves irányító, a bal szélen is bevethető Rea Barnabás, valamint két beálló, az egyaránt 21 éves Fekete Dániel és Tóth József. Egyik fiatal sem szerepelt még a Bajnokok Ligájában.

– Nincs idő azon keseregni, hogy milyen helyzetben vagyunk. Mi minden meccsre úgy készülünk, hogy nyerni szeretnénk. Nagyon jól dolgoztak a fiúk, mindenkivel elégedett voltam, mindenki nagyon odatette magát a foglalkozásokon. Motiválni senkit sem kell, nekünk minden helyzetben, minden pillanatban harcolnunk kell. Ez jár a mi szegedi kézilabda-családunknak, amelytől rengeteg szeretetet kapunk, és ez sokat segít nekünk, most is ebből kell erőt merítenünk – nyilatkozta Juan Carlos Pastor vezetőedző, a szegedi klub honlapján.

A Vive Kielce–Mol Pick Szeged Bajnokok Ligája-csoportmérkőzés szerdán 18.45-kor kezdődik, a találkozót a Sport 1 élőben közvetíti.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.