Horvát korosztályos válogatott csatár érkezett a Fradihoz

A Dinamo Zagreb 20 éves csatára, Roko Baturina a Ferencváros labdarúgócsapatának új szerzeménye. Baturina a legutóbbi szezont Szlovéniában töltötte az NK Bravo csapatában.

Magyar Nemzet
Forrás: Fradi.hu2020. 08. 03. 13:45
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 2000-ben született Roko Baturina a Hajduk Split utánpótlásában nevelkedett, majd megjárta az RNK Split U17-es csapatát. Itt keltette fel a horvát bajnokság domináns szereplője, a Dinamo Zagreb érdeklődését. A zágrábiak U19-esei között csupán egy szezont töltött, majd fel is került a második számú csapat keretébe – olvasható az FTC hivatalos honlapján.

Baturina a 2019–20-as szezon őszén 13 mérkőzésen öt gólt szerzett a Dinamóban. Tavasszal a szlovén élvonalban szereplő NK Bravóban futballozott. A 185 centiméter magas csatár 2015 áprilisában mutatkozott be a horvát U15-ös válogatottban a szlovénok elleni barátságos mérkőzésen. Másnap az USA korosztályos csapata ellen megszerezte első gólját a nemzeti mezben. Az U17-es válogatottban tíz, az U18-asban két mérkőzést játszott.

Jelenleg a horvát U19-es csapatot erősíti, ahol eddig 12 mérkőzésen jutott szóhoz.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.