Hosszú Katinka Dubajba megy, de Milák Kristóf itthon marad

Télen rendszerint meleg égövi edzőtáborba vonulnak a válogatott úszók, ám az eredeti úti cél, a Dél-Afrikai Köztársaság a koronavírus-járvány miatt most nem lenne biztonságos, ezért Dubaj lett az alternatív megoldás. Nem mindenki élt azonban ezzel a lehetőséggel. A tokiói olimpián a két legnagyobb esélyesnek számító úszónk, Hosszú Katinka és Milák Kristóf eltérő taktikát választott: előbbi Dubajt, utóbbi Balatonfűzfőt.

Magyar Nemzet
Forrás: SzPress Hírszolgálat2021. 01. 16. 11:00
HOSSZ Katinka
Hosszú Katinka készül a tokiói olimpiára, de nem olyan elánnal, mint a rióira Fotó: Koszticsák Szilárd Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dél-Afrikában nem javult az egészségügyi helyzet, ezért került képbe a meleg égövi edzőtábort tervező úszóknál Dubaj, amely közvetlen repülőgépjárattal elérhető Budapestről, nem mellesleg ott 25 fok körüli hőmérséklet várja majd a magyar válogatott tagjait, szemben az itthoni mínuszokkal.

A Magyar Úszó Szövetségnek egy ötcsillagos hotelben sikerült szállást foglalnia, amelynek fitneszterme minden igényt kielégítő, a kiválasztott uszodába pedig a szálloda saját buszával nyolc-tíz perc alatt lehet eljutni. A jó lehetőséggel ugyanakkor csupán három egyesület összesen kilenc úszója és az edzőik élnek. Úgy lesz tíz a Dubajba utazó sportolók létszáma, hogy is ott készül, de a háromszoros olimpiai bajnok külön utakon jár, más szállást és más uszodát választott.

Rajta kívül Dubajban folytatja a tokiói olimpiára való felkészülését a Kőbánya SC színeit képviselő Késely Ajna, Berecz Blanka, Rohács Réka, Telegdy Ádám, Horváth Dávid és Sárkány Zalán mellett a világbajnok és edzőtársa Lakatos Dávid, az UTE úszói, valamint a Pécsi Nonprofit Zrt. versenyzője. A magyar küldöttség január 23-án utazik Dubajba, ahol három hetet töltenek majd el az úszók.

Nincs az utazók listáján a 200 pillangó világbajnoka és világrekordere, a koronavírus-fertőzésen korábban átesett aki egyelőre megelégszik Balatonfűzfő és Hódmezővásárhely adottságaival, bízva abban, hogy hamarosan más és jobb lehetőség is kínálkozik számára. Erre az elhatározásra edzőjével, Selmeci Attilával, valamint a csapat többi úszójával, Biczó Bencével és Márton Richárddal együtt jutott. Hasonló döntést hozott Szokolai László, a világbajnok nyíltvízi úszó és a vele együtt készülő Kalmár Ákos mestere, valamint Horváth Tamás, a Budafok vezetőedzője, akinek a csapatában versenyez többek között a junior világbajnok Zombori Gábor.

– Örülünk annak, hogy az edzőszakma kérését teljesítve sikerült megteremteni a meleg égövi edzőtáborozás lehetőségét, miközben azon is dolgozunk, hogy a közeli hetekben más válogatott úszóink Dubajban vagy más országokban biztonságos körülmények között, a szakmai elvárásoknak megfelelő sportlétesítményekben folytathassák a felkészülésüket – árulta el az SzPress Hírszolgálatnak Szögi László, a MUSZ logisztikai feladatokkal megbízott munkatársa. Ebből tehát arra következtethetünk, hogy lesznek még további turnusok.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.