Hosszú Katinka nem gratulált a 15 éves legyőzőjének

Kilencéves úszópályafutása eddigi legnagyobb sikerét aratta a szombaton zárult országos bajnokságon a 15 esztendős Veres Laura, a gyulaiak versenyzője a 200 gyors döntőjében Hosszú Katinkát is megelőzve lett első. Az ismeretlenség homályából előbukkanó Veres indulhat a májusi budapesti Európa-bajnokságon, majd nagyon sűrű lesz a programja, akár Tokióban is rajthoz állhat.

Forrás: SzPress Sporthírszolgálat2021. 03. 28. 10:20
null
A fiatal úszó berobbant az országos bajnokságon Forrás: SzPress Sporthírszolgálat

Kilencéves úszópályafutása eddigi legnagyobb sikerét aratta a szombaton zárult országos bajnokságon a 15 esztendős Veres Laura, a gyulaiak versenyzője a 200 gyors döntőjében Hosszú Katinkát is megelőzve lett első. Az ismeretlenség homályából előbukkanó Veres indulhat a májusi budapesti Európa-bajnokságon, majd nagyon sűrű lesz a programja, akár Tokióban is rajthoz állhat.

„Nehéz eldönteni, hogy az országos bajnokság után minek örüljek a legjobban, de ha rangsort kellene készítenem, az első helyre a pénteki 1:59:14 perces egyéni csúcsom kerülne, amihez a 200 gyors szombati döntőjében is közel kerültem. Az eredményeim most jobban boldogítanak, mint példaképem, legyőzése, de azért azt sem fogom elfelejteni, hogy a felnőtt bajnokságon először sikerült az első helyen végeznem” – nyilatkozta Veres Laura az SzPress Hírszolgálatnak.

Veres Laura nagyon kihajtotta magát az országos bajnokságon
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A Gyulai Várfürdő Kft. büszkesége nem először előzte meg a háromszoros olimpiai bajnokot, egy februári felkészülési versenyen már sikerült neki a bravúr. Akkor és most is egyéni csúcsot kellett javítania, amelynek köszönhetően „beúszott” a májusi budapesti Európa-bajnokságra készülő válogatottba, de felkerült arra a listára is, ahol a tokiói olimpián csatasorba állítható versenyzők neve szerepel.

Huszonegy év telt el azóta, hogy Veres Laura gyulai „földije”, a Risztov Évával egykor a 400 és a 800 méteren nagy csatákat vívó Kovács Kornélia két számban is aranyérmes lett a moszkvai ifjúsági Európa-bajnokságon, nem mellékesen ugyanúgy 15 esztendősen, mint most az első felnőtt országos bajnoki aranyérmét ünneplő, tizenéves gyorsúszóutódja.

Versenyzőtársaival együtt Laura is csodálattal figyelte a bajnokságon hat aranyérmet begyűjtő diadalmenetét, aki a 200 pillangón elképesztő úszással minden idők második legjobb eredményével még a saját világcsúcsának is „odabiccentett”.

„Kristóf fantasztikus úszó, elképesztő képességekkel, hihetetlen munkabírással. Próbálok valamit ellesni a titkából, eltanulni tőle, hogy mikor milyen iramot választ, és hogyan osztja be az erejét. Egyelőre ég és föld a különbség közöttünk, de mivel én még csak 15 éves vagyok, hiszek a fejlődésemben és abban is, hogy az a kemény munka, ami most egyéni csúccsal és országos bajnoki aranyéremmel ajándékozott meg, a jövőben is jól fog fizetni. Az edzőmtől három nap szabadságot kaptam, aztán folytatódik a nagy menetelésem, amiből a lehető legtöbbet szeretném kihozni. Volt úgy, három-négy évvel ezelőtt, hogy valamiért nem tudtam az egyről a kettőre jutni, most viszont fut a szekér velem, amiről nem lenne jó lehuppanni. Alig tudom elhinni, hogy »fél lábbal« már a májusi budapesti Európa-bajnokságra készülő válogatottban vagyok, és Sós Csaba kapitány arra is esélyt lát, hogy a tokiói olimpiára is kijuthatok. És ez még nem minden, mert előttem áll a saját korosztályom országos bajnoksága, az olimpia előtt az ifjúsági Eb, Tokió után pedig a fiatalok világbajnoksága, szóval kihívásból lesz éppen elég” – mondta Veres Laura az SzPress Hírszolgálatnak. Elárulta, hogy a 200 gyors megnyerése után a legyőzöttek közül az elsők között az Európa-bajnok Verrasztó Evelyn gratulált neki, Hosszú Katinka viszont nem fejezte ki az elismerését.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.