Illés Fanni aranyérmes 100 mellen a paraúszó-vb-n

Illés Fanni aranyérmet nyert 100 méteres mellúszásban a Londonban zajló paraúszó-világbajnokság első versenynapján, hétfőn.

Forrás: MTI2019. 09. 09. 21:54
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Paralimpiai Bizottság beszámolója szerint győzelmével – a tavaly Európa-bajnokságot nyert – Illés megszerezte az első női úszókvótát az ország számára a jövő nyári, tokiói paralimpiára.

A Vasas SC sportolója közel négy századmásodperccel nyerte kategóriájában a döntőt a brit fővárosban.

Becsey János vezetőedző értékelése szerint Illés Fanni akaratereje példaértékű, hiszen a kevésbé sikeres riói paralimpia után kemény edzésmunkával és elszántsággal bizonyította, képes a világ legjobbja lenni.

A vasárnapig tartó világbajnokságra rekordszámú nevezés érkezett, 80 ország 650 sportolója versenyez a világranglista-pontokért, és az első-második helyezetteknek járó kvótákért.

A magyar színeket Illés mellett Adámi Zsanett, Konkoly Zsófia, Pap Bianka, Száraz Evelin, Iván Bence és Tóth Tamás képviseli.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.