Irapuátóval tért vissza a futball Somogyba

A ZTE nyerte a kiesési rangadót a Kaposvár ellen, a vendégek 29 perc alatt öt gólt rúgtak az igen gyengécske somogyiaknak. A meccs hőse Barczi Dávid volt, a mozgékony csatár két gólt szerzett és kiosztott két gólpasszt. Győzelmével a ZTE megelőzte a Paksot, feljött a 11. helyre. Jelen állás szerint a Kaposvár és a Paks búcsúzik az élvonaltól.

2020. 05. 29. 22:01
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Radó akár örök gólkirálynak is vallhatta volna magát, ha minden helyzetét berúgja. Na, de így sem panaszkodott: ő szerezte a találkozó első gólját a hatodik percben a kaposvári védelem díszkísérete mellett az lett volna meglepő, ha kihagyja a helyzetét.

A szombathelyi nevelésű csatár később gólpasszal jelentkezett, Bőle Lukácsot szolgálta ki önzetlenül, a Fradiban is megfordult szélső szép kapufás gólt szerzett. Radó képtelen volt leállni, a harmadik vendéggól előtt ő adta az asszisztot Barczi Dávidnak, Még nem volt vége a somogyi sokknak: Bőle újabb kapufás lökettel jelentkezett, ezúttal egy lepattanó szabadrúgást bombázott a hazaiak kapujába. Az egerszegi sorozatot ki más, mint Radó zárta le, lesgyanús helyzetből lőtte be az ötödiket. A 6. és a 35. perc között kapott ötöt az NB I sereghajtója.

A szünet után pedig a hatodikat: Lesjak köszönt be kapásból egy szögletet követően. 0-6… Osztálykülönbség, ha nem lenne annyira elcsépelt, de tényleg nem volt egy súlycsoportban a két csapat. Olyannyira nem, hogy csak egy hely választotta el őket a tabellán a forduló előtt. Mivel a ZTE begyűjtötte a három pontot, ennek köszönhetően fellépett a tabella nyolcadik helyére. De hogy ott marad-e a forduló végén, az nagyban függ attól, hogy mire megy szombaton a Paks a Mol Fehérvár ellen. A Kaposvár továbbra is 10 pontos, és ha így folytatja a hátralevő játéknapokon, nem fogja növelni a pontjai számát.

Labdarúgó NB I, 26. forduló: Kaposvár–ZTE 0-6 (0-5), Gólszerzők: Radó (2), Bőle (2), Barczi, Lesjak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.