Piros lapok, büntetők, sok videózás, Juventus-siker

Az Inter már biztos bajnokként játszotta a Juventus elleni rangadót, és sokat segíthetett a milánóiaknak, hogy feldolgozzák a találkozó eseményeit. Az Öreg Hölgy még elcsípheti valamelyik BL-helyet.

Magyar Nemzet
2021. 05. 15. 20:13
Öreg Hölgy
Forrás: Twitter/Inter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagyon régen játszhatott az olasz bajnok ellen a Juventus, hiszen az előző kilenc kiírást az Öreg Hölgy zárta az élen. Az idei szezonban viszont az Inter már négy fordulóval a zárás előtt bebiztosította végső sikerét, így már bajnokként léphetett pályára Torinóban. Emiatt a tét is teljesen más volt a két csapat számára: a Juventusnak nagyon kellettek a pontok, hogy indulhasson a következő Bajnokok Ligája-kiírásban, az aranyérem ellenére pénzügyi nehézségekkel küzdő Internek annyi motiváció maradhatott, hogy keresztbe tegyen az ősi riválisnak.

A milánói csapat nem is kezdett élesen, a videóbíró annál inkább résen volt. Előbb a Juventus, majd az Inter lőhetett büntetőt a VAR közbeavatkozása után. kísérletét Samir Handanović ugyan kivédte, de a gólkirályi címét már gyakorlatilag biztosra vehető portugál a kipattanóból eredményes volt. A túloldalon Romelu Lukaku közvetlenebb módon büntetett.

Mégsem döntetlennel vonultak az öltözőbe a csapatok, mert az első félidő hosszabbításának harmadik percében Juan Cuadrado óriási erővel lőtt az Inter kapujába.

A második félidőben Rodrigo Bentancur hamar megkapta a második sárga lapját, az emberhátrányban pedig a Juventus megpróbálta kihúzni a maradék bő fél órát kapott gól nélkül. Sokáig sikerült is, Matías Vecino fejesét védte Wojciech Szczęsny bravúrral, de egy perccel később Romelu Lukaku egyenlített. A VAR nélkül nem lett volna gól, Giorgio Chiellini pedig kis híján felrobbant dühében.

A Juventus azonban hamar újra lehetőséget kapott, Cuadrado harcolt ki ravaszul tizenegyest Ivan Perišić mellett, ezúttal a videószobában is helyben hagyták az ítéletet, s mivel Ronaldót már lecserélte Andrea Pirlo, a kolumbiai maga lőtte a büntetőt Handanović kapujába. Chiellini után ezúttal Brozovićon volt a sor, hogy kireklamáljon a bekapott gól után egy sárga lapot.

Nem sokkal később megkapta a másodikat is, a kontrázni vágyó Cuadradót rúgta fel. Az eredmény viszont már nem változott, a Juventus megőrizte esélyét a BL-kvalifikációra, bár sorsa továbbra is a riválisok, no meg az UEFA kezében van.

Serie A, 37. forduló

Juventus–Inter 3-2

Genoa–Atalanta 3-4

Spezia–Torino 4-1

A bajnokság élmezőnye

1. Inter 88 pont/37 meccs (már bajnok)

2. Atalanta 78/37

3. AC Milan 75/36

4. Juventus 75/37

5. Napoli 73/36

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.