Kádár Tamás sérült és Kínába készül

Továbbra is Kádár Tamás, a Dinamo Kijev hátvédje szolgáltatja a legtöbb témát a külföldön szereplő magyar labdarúgók közül.

Magyar Nemzet
2019. 10. 23. 7:44
Kádár Tamás
A Kijev magyar védőjének nehéz estéje lesz Fotó: MTI/EPA/Homem de Gouveia

Továbbra is Kádár Tamás, a Dinamo Kijev hátvédje szolgáltatja a legtöbb témát a külföldön szereplő magyar labdarúgók közül.

Továbbra is Kádár Tamás, a Dinamo Kijev hátvédje szolgáltatja a legtöbb témát a külföldön szereplő magyar labdarúgók közül. Néhány napja kínai ajánlatáról írt az ukrán sajtó, most pedig arról érkezett hír, hogy megsérült, ezért már a hét végén, az Olekszandrija ellen 1-0-ra megnyert bajnokin sem léphetett pályára.

Olekszij Mihajlicsenko, a Dinamo vezetőedzője napra pontosan tudni véli, a magyar bekk meddig lesz maródi, szerinte Kádár pontosan tíz napig nem lesz bevethető. A bajnokságban a Sahtar Doneck mögött tízpontos hátrányban második kijeviek ebben az időszakban három, egyaránt hazai mérkőzést játszik: csütörtökön az FC Köbenhavnt fogadja az Európa-ligában, szombaton a Karpatit a bajnokságban, október 30-án pedig a nagy rivális Sahtart az Ukrán Kupa nyolcaddöntőjében.

Persze amennyiben megvalósul a kínai szerződés, akkor a sérülés nem hátráltatja Kádár Tamás kibontakozását. Az ukrán sajtó szerint a Hopej China Fortune klub ötmillió eurót fizetne az 57-szeres válogatott magyar futballistáért. Érdekesség, hogy az év elején az orosz első osztályú Zenit állítólag nyolcmillió eurót is kínált a kijevieknek Kádárért, ám a Dinamo akkor elutasította az ajánlatot.

Elsült a lába a csallóközi középpályásnak
Fotó: Nemzeti Sport/Dömötör Csaba

Persze az ötmillió euró is jelentős, magyar labdarúgó esetében kiugróan magas transzferdíj lenne.

Arról már beszámoltunk, hogy és végig pályán volt a Leipzigben, amely hazai pályán 1-1-et játszott a Wolfsburggal. A Bundesligában szereplő másik két magyar játékos ezúttal is kevés lehetőséget kapott: csereként csupán öt percre állt be a Mainzba a Düsseldorf ellen (1-0-s vereség), pedig a kispadról nézte végig, ahogyan a Freiburgot 2-0-ra megveri az Union Berlin.

60 percet játszott a Salzburgban, amely 1-1-et ért el a Sturm Graz vendégeként. A cseréjét azt indokolhatja, hogy a Salzburg szerdán Bajnokok Ligája-meccsen fogadja a Napolit. A többi válogatott kerettag közül a hét végén sajnos Nagy Dominik és Bese Barnabás sem játszott. Jó hír viszont, hogy a horvátok és az azeriek elleni Eb-selejtezőn is megfelelő teljesítményt nyújtott Vida Máté megszerezte – méghozzá távoli lövésből – az első gólját a DAC-ban; az Aranyosmarót (Zlaté Moravce) ellen 2-1-re megnyert találkozón sérüléséből felépülve visszatért Kalmár Zsolt is.

A DAC négy ponttal lemaradva a Slovan mögött a harmadik a szlovák bajnokságban. A pozsonyiaknál a hét végén Holman Dávid és Guzmics Richárd sem került be a keretbe. Romániában a Sepsi hazai pályán 3-2-re kikapott az Astrától, így a tizedik. Szerbiában a Topolya egymás után kétszer is kikapott, s visszacsúszott a negyedik helyre.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.