Megvalósult a legrosszabb: Kalmár Zsolt nem játszhat az Eb-n

Bár néhány napig bizakodott Kalmár Zsolt, hogy nem súlyos az andorrai világbajnoki selejtezőn elszenvedett sérülése, szombat estére kiderült, a térdében elszakadt egy szalag, a felépülése több hónapot vesz igénybe, és a futballista így nem léphet pályára a júniusban kezdődő Európa-bajnokságon.

Magyar Nemzet
2021. 04. 04. 3:54
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fél óra sem telt el az Andorra elleni elleni mérkőzésből, amikor Kalmár Zsolt egy felugrás után rosszul érkezett a talajra. Megbicsaklott a lába, összeroskadt, és fájdalmas arccal terült el a gyepen; Vieira nem kapott sárga lapot az alattomos lökésért, pedig megérdemelte volna. Akkor még nem is lehetett tudni, hogy a taszító mozdulattal egy álmot tört össze: Kalmár Zsolt nem lehet ott a nyári Európa-bajnokságon.

 

Kalmár Zsoltot ápolják Andorrában a labdarúgó-világbajnokság európai selejtezőjében elszenvedett sérülése után
Fotó: MTI/EPA/Guillaume Horcajuelo

 

Az esetet követően az orvosi stáb azonnal befáslizta a magyar középpályás jobb térdét, pedig a meccset követő sajtótájékoztatón baljóslatú kijelentést tett:

– Kalmár Zsolt sérülése miatt nem tudom túlságosan élvezni a győzelmet. Egyelőre nem tudjuk, milyen mértékű a sérülés, de remélem, hogy nem súlyos. Ő a legkreatívabb középpályásunk Szoboszlai Dominikon kívül. Most egyikükre sem támaszkodhatunk, és azt sem tudom, hogy az Európa-bajnokságon bevethetők lesznek-e. A DAC két játékost engedett el hozzánk a válogatottba, végül mindketten sérülten távoztak. Talán többször már nem engedik el őket hozzánk – utalt a szövetségi kapitány a négy nappal korábban sérülést szenvedett Schäfer Andrásra.

Két nappal később, pénteken biztató hírek érkeztek Kalmár Zsolt állapotáról, úgy tűnt, megúszta a rossz talajfogást néhány hét kihagyással. Az M1 aktuális csatorna információi szerint az MRI-vizsgálat kimutatta, hogy a bal térde külső részében nyúltak meg a szalagok, és az első szakvélemények alapján a dunaszerdahelyi DAC játékosára rehabilitáció, erősítés és fizioterápia vár a következő néhány hétben, valószínűleg májusban újra teljes értékű munkát végezhet. Maga a játékos is bizakodó volt, az MLSZ Facebook oldalán üzent a szurkolóknak: „Nagyon szépen köszönöm a sok üzenetet, támogatást, nagyon jólesett. Ma sok vizsgálaton fogok átesni, remélem, jó hírrel tudok szolgálni, jó lesz a diagnózis számomra. Remélem, ott leszek az Eb-n és ott fogunk találkozni.”

 

 

Mindez azonban csalfa reménynek bizonyult. Szombat estére kiderült, a lehető legrosszabb forgatókönyv vált valósággá. A Dunaszerdahely 25 esztendős középpályását képviselő EM Sports Consulting a hivatalos Facebook-csatornáján tette közzé, hogy a vizsgálatok külső oldalszalag-szakadást állapítottak meg a bal térdében. Az ilyen jellegű sérülések után többnyire négy-hat hónap a felépülési idő, így a mostani idényben bombaformában futballozó játékos biztosan lemarad a nyári Európa-bajnokságról.

Marco Rossi balsejtelmei tehát valósággá váltak. A DAC a második helyen áll a szlovák bajnokságban, amelyben a rájátszások zajlanak. Schäfer Andrással viszont nincs nagy gond, ő a lengyelek elleni meccs utáni edzésen sérült meg, de neki nem szakadt el a szalagja, klubcsapata vasárnapi mérkőzését kihagyja ugyan, de hamarosan visszatérhet a pályára.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.