Görbicz Anita nyártól új szerepkört kap Győrben

Befejezi játékoskarrierjét a magyar kézilabdasport egyik legfontosabb alakja, Görbicz Anita. Ugyanakkor a Győri Audi ETO KC játékosa az idény végén sem szakad el a klubjától, új szerepkörben próbálja ki magát.

Magyar Nemzet
Forrás: Győri Audi ETO KC2021. 02. 15. 18:01
GÖRBICZ Anita
Görbicz Anita karrierje során először dirigált vezetőedzőként Fotó: MTI/Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Győri Audi ETO KC honlapjának közleménye szerint az idei lesz Görbicz Anita utolsó idénye játékosként, s a július elsejétől sportigazgatói szerepkörben próbálja ki magát a klubnál. Görbicz 13-szoros magyar bajnokként, ötszörös BL-győztesként hagyja abba sportolói karrierjét, a nemzeti csapatban 233 találkozón lépett pályára és 1111 gólt szerzett.

– Azt korábban eldöntöttem, hogy ez lesz az utolsó szezonom játékosként. Biztos furcsa lesz végleg abbahagyni a játékot, de mindennek eljön az ideje. Nagyon sokat köszönhetek az ETO-nak. Voltak komoly kérőim, de én sohasem tudtam elképzelni, hogy máshol játsszak. Amikor a karrierem végéről volt szó, Bartha Csaba elnök úr elmondta, nem kérdés, hogy számítanak rám a pályán kívül is, ami egyrészt nagyon jólesett, másrészt egybecseng az én elképzeléseimmel is – idézte a klub honlapja a klasszist. – Ez egy új feladat lesz számomra, de nem ijedek meg a kihívásoktól, és nagyon örülök, hogy továbbra is a Győri Audi ETO KC csapatáért dolgozhatok, még akkor is, ha ez már nem elsősorban a gólszerzésben teljesedik ki. Természetesen most még az idei szezon feladataira koncentrálok, hiszen minden fronton

győzni szeretnénk a lányokkal!

A klub elnöke is méltatta a nyáron visszavonuló játékost.

– A klubnak szüksége van a legendáira, és benne is megvan a szándék, hogy egy új szerepkörben dolgozzon tovább. Nyáron egy nagy játékoskarrier véget ér, de ugyanekkor egy új fejezetet is nyitunk, Görbicz Anita csatlakozik a klub menedzsmentjéhez, és a Győri Audi ETO KC sportigazgatójaként dolgozik tovább az egyesület sikereiért. Biztos vagyok benne, hogy ebben a feladatkörben is megállja majd a helyét – nyilatkozta Bartha Csaba.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.