Kiderült, mi Gulácsi Péter beceneve a Leipzig öltözőjében

Gulácsi Péter, a magyar válogatott és az RB Leipzig kapusa német klubja Facebook-oldalán adott interjút, amelyben többek közt azt is elárulta, hogyan becézik csapattársai az öltözőben, de szóba került a Dortmund elleni szombati Bundesliga-rangadó és a Liverpool elleni BL-párharc is.

Magyar Nemzet
Forrás: Nemzeti Sport2021. 01. 07. 21:19
Champions League - Group H - RB Leipzig v Manchester United
SOCCER-CHAMPIONS-RBL-MUN/REPORT Fotó: Annegret Hilse Forrás: Pool via REUTERS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

bravúrjai is kellettek ahhoz, hogy az RB Leipzig 1-0-ra nyerjen Stuttgartban a Bundesliga legutóbbi fordulójában. Ezzel a magyar kapusnak már hét kapott gól nélküli találkozója van az idényben, ezek jelentőségéről is kérdezték az interjúban, amelyet a Nemzeti Sport szemlézett.

– A kapott gól nélkül lehozott mérkőzések nemcsak a kapus, hanem a teljes csapat teljesítményét dicsérik. Csapatként nagyon kevés lehetőséget engedünk, amikor mégis, akkor ott vagyok én – árulta el Gulácsi, aki érzi a felelősségét a csapaton belül, hiszen már Európa legjobbjai közé sorolják a posztján. – Én vagyok a keret második legidősebb játékosa, így a tapasztalatommal és a nyugalmammal próbálom segíteni a fiatalabb csapattársaimat az öltözőben. Szeretem ezt a szerepet, és szeretném a lehető legtöbbet kihozni ebből. Természetesen örülök a szép szavaknak, de az még fontosabb, hogy minél kevesebb gólt kapjak.

Szombaton az RB Leipzig a Dortmund ellen igazi rangadót játszik, ezzel kapcsolatban Gulácsi elmondta, hogy nyílt mérkőzésre számít, két hasonló futballt játszó, a támadófutballt preferáló csapattal. Beszélt arról is, hogy klubját a Liverpoollal sorsolták össze a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, és ez a párharc neki különösen fontos lehet, hiszen az angol együttesben nevelkedett.

– Ez egy fontos Bajnokok Ligája-meccs lesz az RB Leipzignek, nem pedig Gulácsi Péternek – jegyezte meg. – Tovább szeretnénk jutni. Tudjuk, hogy a papírforma szerint nem mi vagyunk az esélyesek, de ebben az idényben jól játszunk, és bizonyítottuk, hogy bármelyik csapat ellen van esélyünk.

Tavaly a BL ugyanezen szakaszában a szintén angol Tottenham volt a Leipzig ellenfele, Gulácsi pedig mindkét meccsen megbénította az ellenfél támadóit, egyetlen gólt sem kapott, így 4-0-s összesítéssel, a vártnál sokkal simábban jutott tovább a német klub. Az ilyen teljesítményekkel érdemelte ki a becenevét, amelyet az interjúban el is árult. A lipcsei öltözőben néha Gulácsi „A Fal” Péternek hívják a társak viccesen, de ezt egyáltalán nem bánja, amíg kitart a jó formája, és nem kap gólokat.

Az interjú itt nézhető meg:

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.