Kifakadt a korábbi MVP, menekülne a csapatából

Az NBA keddi játéknapján a Los Angeles Lakers simán, végig vezetve legyőzte a Houston Rockets csapatát. Utóbbi sztárja, James Harden a mérkőzés után kifakadt az együttes reménytelen játéka miatt.

Magyar Nemzet
2021. 01. 13. 11:15
null
Fotó: Troy Taormina Forrás: AP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az előző három idény legponterősebb játékosa, James Harden segítségével próbálta megállítani hazai pályán a Houston Rockets a címvédő Los Angeles Lakerst az NBA keddi játéknapján. Azonban sem a 2017/18-as alapszakasz legjobbjának (MVP) választott Hardennek, sem egyetlen csapattársának nem volt válasza a LeBron James vezette vendégcsapat teljesítményére.

A címvédő és aktuális ligaelső Lakers az első kosártól az utolsó pillanatig vezetett Houstonban, és meggyőző, 117-100-as győzelmet aratott. James volt a csapat legjobbja 26 ponttal, de hatan is tíz fölött dobtak a vendég játékosok közül.

A Houston 3-6-os kezdése a liga egyik leggyengébb szezonrajtja, és bár a 72 meccses alapszakasznak a jelentős része hátra van, úgy tűnik, Hardennél már most betelt a pohár. Igaz, már az idény előtt is nyílt titok volt, hogy a sztár szívesen távozna a Rocketstől, de nyilvános kirohanásra először ragadtatta magát.

– Tényleg mindent megtettem, amit tudtam, de a jelenlegi őrült helyzetre nincs megoldás. Nem vagyunk elég jók, a Lakers közelében sem voltunk. Hiányzik a csapatból az összeszokottság és a tehetség is – szögezte le a csalódott játékos, akinek teljesítményére is hatással van, hogy nem érzi jól magát Houstonban. 2012 óta először fordult elő, hogy négy egymást követő mérkőzése sem jutott húsz pont fölé.

Az is jellemzi a Houston helyzetét, hogy a csapattársak nem álltak Harden mellé. A szezon előtt Washingtontól Houstonba érkező John Wall szavaiból arra következtethetünk, hogy Hardennek nem a csapat az első.

– Csak kilenc meccsen vagyunk túl, rengeteg lehetőségünk van még a javításra. Ha minden játékos tudja a feladatát, elkötelezetten küzd a csapatért, rendben leszünk, ellenkező esetben viszont nehéz dolgunk lesz. Az első öt, ligában töltött évemben olyan együttesekben játszottam, ahol az egyén fontosabb lett a csapatnál, úgyhogy pontosan tudom, ez mennyire káros mindenkinek.

Nem lenne meglepő, ha Harden nem Houstonban fejezné be az idényt. Játékoscserére március 25-ig van lehetőség.

Pontzuhatag és koronahelyzet

Hosszabbítást hozott a Philadelphia 76ers és a tavalyi döntős Miami Heat összecsapása. Mindkét csapatból voltak hiányzók a koronavírus miatt, a Heatben Bam Adebayo és Jimmy Butler hiányát Tyler Herro 34 ponttal próbálta ellensúlyozni.

A Miami sokáig vezetett is, de végül az extra játékrész végén a 45 pontos Joel Embiid vezette Philadelphia örülhetett a győzelemnek. Embiid úgy érte el ezt a pontmennyiséget, hogy egyetlen triplát sem dobott a meccsen.

Még rosszabb a covid-helyzet Bostonban, a csapat keddi, Chicago elleni és szerdai, Orlando elleni mérkőzését is elhalasztották, ahogy nem rendezik meg a szintén szerdára tervezett Washington Wizards–Utah Jazz meccset sem.

A hagyományosan sűrű alapszakasz-menetrendben nehéz lesz pótolni a mérkőzéseket, az NBA ezért további szigorításokat vezetett be. Sok játékosnak viszont nem tetszik, hogy az edzések és a meccsek kivételével nem hagyhatják el az otthonukat. Az Oklahoma City Thunder játékosa, George Hill például világossá tette, hogy nem fogja magát tartani a szabályokhoz.

– Érthetetlen, hogy 48 percen keresztül a másik mellett izzadjuk végig a meccset, utána viszont nem válthatunk pár szót sem. Ha pedig meg akarom látogatni a családomat, elmegyek, és meglátogatom őket. Ha tényleg ennyire súlyos a helyzet, akkor talán egyáltalán nem kellene játszanunk.

Ezt az utóbbi gondolatot mások is felvetették...

NBA, keddi eredmények

Philadelphia 76ers–Miami Heat 137-134 – hosszabbítás után

Brooklyn Nets–Denver Nuggets 122-116

Cleveland Cavaliers–Utah Jazz 87-117

Houston Rockets–Los Angeles Lakers 100-117

Oklahoma City Thunder–San Antonio Spurs 102-112

Golden State Warriors–Indiana Pacers 95-104

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.