Kis ország nagy gólja: a tökeletes szöglet videón

Liechtenstein ritkán ünnepelhet a futballpályán. Szerdán Izland győzte le 4-1-re a miniállam csapatát, de Yanik Frick szögletből elért gólja szép részsikert jelentett.

Magyar Nemzet
2021. 04. 01. 11:39
Yanik Frick (Liechtenstein)
Forrás: Optus Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az európai vb-selejtezők J csoportjában két meglepő eredmény is született: az örmények Románia elleni győzelmükkel vezetik a hatost, míg Észak-Macedónia még nagyobb szenzációt okozva Németországból hozta el a három pontot, és a második pozíciót foglalja el. A sor teljes lehetett volna, ha Liechtenstein legyőzi Izlandot.

Az alpesi miniállam válogatottja ettől messze járt, viszont háromgólos hátrányban olyan gólt szerzett, amilyet ritkán látni a futballpályán. A huszonkét éves Yanik Frick érintés nélküli szögletből vette be Izland kapuját.

https://streamable.com/atok8n

Yanik Frick a magyar fülek számára jól csengő, ám mára a német negyedosztályig süllyedt Energie Cottbus játékosa. Édesapja Liechtenstein első számú futballhőse, Mario Frick, aki játszott az olasz élvonalban (Verona, Siena), és góllal járult hozzá a válogatott történetének első, tétmeccsen aratott győzelméhez 1998-ban Azerbajdzsán ellen, sőt 16 találatával máig az egyetlen liechtensteini labdarúgó, aki két számjegyű gólt ért el a válogatottban.

A többi, papíron kicsi szenzációs szereplését látva Liechtenstein az aktuális vb-selejtezős sorozatban még a pontszerzésben is aligha reménykedhet – habár az örményektől csak 1-0-ra kapott ki a válogatott. Annál inkább meg kellett ünnepelniük Yanik Frick váratlan gólját.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.