Kitart Szalai Ádám, nem keres új klubot

Továbbra sem tisztázott Szalai Ádám jövője a német Bundesligában szereplő Mainznál. A magyar válogatott csapatkapitányát a klub kirakta a csapatkeretből, azóta az U23-as kerettel készül. Csapattársai kiállnak Szalai mellett, a játékos is kitartóan vár, ügynöke elmondása szerint nem keres új klubot magának.

Magyar Nemzet
Forrás: Nemzeti Sport2020. 09. 25. 14:02
Bundesliga - 1.FSV Mainz 05 v Borussia Dortmund
Soccer Football - Bundesliga - 1.FSV Mainz 05 v Borussia Dortmund - Opel Arena, Mainz, Germany - December 14, 2019 Borussia Dortmund's Dan Axel Zagadou in action with 1.FSV Mainz 05's Adam Szalai REUTERS/Ralph Orlowski DFL regulations prohibit any use of photographs as image sequences and/or quasi-video - RC22VD99O1LE Fotó: REUTERS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Oliver Fischer korábban elképesztőnek és elfogadhatatlannak minősítette a mainziak eljárását, csütörtökön pedig a Mainzer Allgemeine Zeitungnak kijelentette, szó sem lehet a játékos klubváltásáról:

„Határozottan az a szándékunk, hogy Ádám jövő héttől újra az első kerettel edzhessen. Semmi alapja nincs annak, ami miatt váltania kellene. Továbbra is azt érzi, hogy idetartozik. Nem fog új csapatot keresni magának. A Mainzban szeretne és ott is fog maradni.”

a csapatkeretből történt kirakása után a Bundesliga történetében eddig egyedülálló módon sztrájkba léptek csapattársai: a szerda délutáni edzésen nem jelentek meg. A klub erre reagálva csütörtökön sajtótájékoztatót tartott, de itt csak tovább nőttek az indulatok a csapat körül – írja a Nemzeti Sport.

A Mainz a Bundesliga-idényt a Leipzigtől elszenvedett idegenbeli vereséggel (3-1) kezdte. Itt Szalait még a kispadra sem nevezte Achim Beierlorzer vezetőedző, a Német Kupában viszont csereként beszállva góllal tett hozzá a negyedosztályú Havelse elleni 5-1-es győzelemhez. Vasárnap a Stuttgartot fogadják, vélhetően a 32 éves magyar csatár nélkül.

Amennyiben a 63-szoros magyar válogatott csatárnak mégis klubot kellene váltania, van ideje, ugyanis Németországban október 5-én zárul az átigazolási időszak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.