Kivívta Rossi bizalmát

Szoboszlai Dominik személyében egy újonc került be Marco Rossi szövetségi kapitány tegnap kihirdetett válogatott keretébe, Balogh Norbert pedig a nagy visszatérő —legjobbjaink március 21-én Nagyszombatban kezdik meg a labdarúgó Európa-bajnoki selejtezőket Szlovákia ellen.

Ch. Gáll András
2019. 03. 12. 7:08
Szoboszlai Dominik; Murgia, Alessandro
A Salzburg magyar reménysége válogatott szinten is kinőtte az utánpótlást Fotó: MTI/Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagyszombatban akár újoncot is avathat szövetségi kapitány, aki meghívta a tegnap kihirdetett 26-os keretébe Szoboszlai Dominikot, az RB Salzburg 18 éves tehetségét.

Szoboszlain kívül a 23 éves Balogh Norbert is először tagja az olasz maestro keretének, de az egykori debreceni gólvágó, aki ez idő szerint a ciprusi FC APOEL csapatában jeleskedik, 2017 júniusában az Oroszország elleni barátságos mérkőzésen (0-3), a Groupama Arénában már debütált Bernd Storck kapitánysága idején.

Szoboszlait a múlt héten, Nápolyban szerette volna megszemlélni Rossi a Napoli–Salzburg Európa-liga-mérkőzésen, ám Marco Rose edző (majdnem névazonosság) nem küldte pályára fiatal középpályását. Baloghot Giovanni Costantino, a válogatott másodedzője „térképezte fel” Cipruson.

A Salzburg magyar reménysége válogatott szinten is kinőtte az utánpótlást
Fotó: MTI/Kovács Tamás

Sallai Rolandot, a Freiburg légiósát a közelmúltban megoperálták, s is sérült azok közül, akik vélhetően meghívót kapnának.

A legutóbbi keretből a szintén sérült Ugrai Roland és a Ferencvárosban némiképp mellőzött Böde Dániel sem tagja a keretnek, viszont visszakerült Bese Barnabás, Németh Krisztián és is. Légiósaink többsége – a Bundesligában szereplőket leszámítva – sajnos a mögöttünk hagyott hét végén sem alkottak maradandót, ami ugyancsak megnehezíti a kapitány dolgát.

„Két nehéz mérkőzéssel kezdjük meg az Eb-selejtezőket, a felkészülésre viszont mindössze két napunk marad, miközben lesznek olyan játékosok, akik csak kedden érkeznek meg Telkibe – mondta az Mlsz.hu-nak Rossi. – Szerdán utazunk a Budapesttől 190 km-re fekvő Nagyszombatba, csütörtökön pedig már pályára is lépünk Szlovákia ellen. A játékosoknak a lehető legfrissebbeknek kell lenniük csütörtök estére, közben viszont keményen is kell dolgoznunk a közös felkészülésen.”

Csak ma érkezik meg például Németh Krisztián, a Kansas City légiósa, aki az utóbbi hetekben jó formát mutat, viszont nála az időeltolódás, az akklimatizáció is hátráltató tényező lehet.

A szinte vadonatúj nagyszombati stadionról tudni kell, hogy több száz kamerával van felszerelve, s ahogy felvidéki újságíró ismerőseink jelezték: a magyar szurkolóknak észnél kell lenniük, mivel a legkisebb „csínytevést” is rögzítik a rendezők.

A keret, kapusok: (Ferencváros), (RB Leipzig), Kovácsik Ádám (Mol Vidi FC), védők: Baráth Botond (Sporting KC), Bese Barnabás (Le Havre), Kádár Tamás (Dinamo Kijev), Korhut Mihály (Arisz), (CFR Cluj), Lovrencsics Gergő (Ferencváros), Orbán Willi (RB Leipzig), Vinícius (Mol Vidi FC), középpályások: Gazdag Dániel (Bp. Honvéd), Holman Dávid (Slovan Bratislava), Kalmár Zsolt (DAC 1904), Kleinheisler László (NK Osijek), Kovács István (Mol Vidi FC), (Bologna), Pátkai Máté (Mol Vidi FC), (RB Salzburg), támadók: Balogh Norbert (APOEL Nicosia), (Al-Ittihad Kalba), Holender Filip (Bp. Honvéd), Nagy Dominik (Legia), Németh Krisztián (Sporting KC), (Hoffenheim), Varga Roland (Ferencváros).

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.