Klopp: Jó feleség módjára fogunk várni van Dijkra

A Liverpool labdarúgója, Virgil van Dijk a szombati Everton elleni Premier League-rangadón sérült meg, műtét, majd több hónap kihagyás vár rá. Jürgen Klopp, a csapat vezetőedzője arról biztosította a holland hátvédet, a gyógyulás folyamata alatt a klub végig ott áll majd mellette.

Magyar Nemzet
Forrás: BBC, liverpoolfc.com2020. 10. 19. 20:45
Virgil van Dijk
Soccer Football - Premier League - Liverpool v Leicester City - Anfield, Liverpool, Britain - January 30, 2019 Liverpool manager Juergen Klopp speaks with Liverpool's Virgil van Dijk after the match REUTERS/Phil Noble EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or "live" services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. Please contact your account representative for further details. - RC1C8FE210B0 Fotó: REUTERS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Úgy fogunk rá várni, mint jó feleség a börtönben lévő férjére – nyilatkozta a Liverpool honlapjának Jürgen Klopp, amikor megszólalt azzal kapcsolatban, hogy a csapat védelmének oszlopára hosszú kihagyás várhat.

az Everton ellen 2-2-re véget ért városi derbin – külső keresztszalag-szakadást szenvedett, miután az ellenfél kapusa, Jordan Pickford ollóba fogta a védő jobb lábát, hogy megakadályozza a mozgásban. Az nem zavarta az angol hálóőrt, hogy közelükben sem volt akkor a labda.

Jordan Pickford durva szabálytalansága miatt felhördült Anglia
Fotó: EPA/Peter Byrne

Az eset nagy visszhangot váltott ki Angliában, főleg annak tekintetében, hogy Pickford figyelmeztetést sem kapott a durva és értelmetlen szabálytalanságért, miközben szakértők tömkelege kiállításért és büntetőért kiáltott. A sokat kritizált videóbíró lesállásra hivatkozva még csak vissza sem nézte a történteket. A Liverpool kérte az eset felülvizsgálatát, de az angol labdarúgó-szövetség úgy döntött, nem bünteti meg utólag a hazaiak kapusát, mivel a játékvezetők és a videóbíró már a mérkőzés közben is látta az eseményeket.

A döntés azért is visszás, mert a klub közleménye szerint műtét vár a holland játékosra. A visszatérés lehetséges időpontjára nem tértek ki, de a sérülés súlyosságára való tekintettel akár az idény hátralévő részét is kihagyhatja Virgil van Dijk. A futballista kiesése azért is fájhat különösen az angol bajnoknak, mert a labdarúgó szó szerint a csapat védelmének oszlopa, az elmúlt két idényben egy Premier League-mérkőzésről sem hiányzott. A holland megreformálta a klub védelmét, megérkeztét követően jelentősen csökkent a Vörösök kapott góljainak és nőtt a kapott gól nélküli mérkőzéseinek a száma. Emellett jól fejelő labdarúgóról van szó, liverpooli debütálása óta a védők között csak a Crystal Palace játékosa, Patrick van Aanholt talált nála többször be a kapuba. A legárulkodóbb statisztika talán még is az, hogy van Dijkkal a csapatban Jürgen Klopp gárdájának győzelmi rátája hetvenszázalékos, nélküle csupán negyvenhat.

A statisztikákat figyelembe véve borítékolható, hogy a feleség türelmetlenül fogja visszavárni az elzárt férjét.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.