Költözik a kézilabda-válogatott, a 2017-es vb-n ez szerencsét hozott

Gíza és az Új Főváros után újra Gízában játszik a férfikézilabda-válogatott az egyiptomi világbajnokságon. A spanyolok elleni vereség egyik negatív következménye, hogy a mai nap fele utazással és költözködéssel telik. Van olyan kellemes, költözéssel kapcsolatos emlékünk a közelmúltból, amire szívesen gondolunk vissza: 2017-ben keresztbe szeltük Franciaországot, hogy aztán legyőzzük a tizenhat között az olimpiai bajnok Dániát.

Magyar Nemzet
2021. 01. 26. 7:50
2021 IHF Handball World Championship - Preliminary Round Group A - Germany v Hungary
Lékai kulcsszereplő volt 2017-ben a franciaországi vb-n Fotó: Anne-Christine Poujoulat Forrás: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mire hazajön a magyar küldöttség, már kívülről fújja Egyiptom nevezetességeit. Ez persze erős túlzás, az arab ország felfedezése egyelőre a szállásokra és a kézilabda-csarnokokra korlátozódik. A csoportmérkőzéseit Gízában, Kairó külvárosában játszotta a magyar válogatott. A szervezési hiányosságokkal először itt szembesült a delegáció: csapatvezető kifogástalan hotelről számolt be, de megjegyezte, hogy a nyolc négyzetméteres konditerem alkalmatlan egy-egy csapat edzésére, furcsállotta a járványhelyzetben indokolhatatlan programot, a csapatok közös étkezését. A dán újságírók a felelőtlen maszkhasználatról számoltak be. Mindezt leszámítva Gízában százszázalékos teljesítményt nyújtott a magyar válogatott: sorrendben Zöld-foki Köztársaság, Uruguay és Németország ellen is győzött, csoportelsőként jutott tovább a középdöntőbe.

négy éve ott volt a dánokat legyőző csapatban
Fotó: Reuters/Anne-Christine Poujoulat

A vb második szakaszát a magyarok számára új helyszínen, az Új Fővárosban rendezték. Brazília és Lengyelország legyőzése után már csoportelsőként lépett pályára Gulyás István erősen tartalékos csapata, majd nyolc góllal kikapott Spanyolország ellen. A vereség és a csoportmásodik hely következménye az újabb költözés – gondoltuk egészen kedd reggelig. Még ma reggel is érvényes volt a szervezők tájékoztatása: a magyar válogatott az ország belsejéből a Földközi-tenger partján fekvő Borg el Arabba teszi át székhelyét. A világbajnokság hivatalos honlapja arról tájékoztatott, hogy a Franciaország elleni szerdai negyeddöntőnek az Alexandriától negyven kilométerre fekvő város ad majd otthont.

Az utazás alapesetben nem kellemes, főleg akkor, ha a pihenőnap fele rámegy a költözésre. Nos, ma délelőtt kiderült, hogy nem kell „keresztbe átszelni” Egyiptomot a franciák elleni meccs kedvéért, csak vissza kell térni Gízába, a jól megszokott szálláshelyre. Még mielőtt nagyon megsajnálnánk Gulyás István csapatát, érdemes felidézni a négy évvel ezelőtt történteket. A 2017-es franciaországi világbajnokságon a magyar válogatott csak Chilét és Szaúd-Arábiát tudta legyőzni a csoportjában. Németországtól négy, Horvátországtól három góllal kikapott. Sőt, még Fehéroroszország is túl nagy falat volt Xavi Sabaté csapatának: a beloruszok 27-25-re nyertek a magyarok ellen. A magyar válogatott közel a tengerparthoz, az észak-franciaországi Rouenben játszotta a csoportmeccseit.

Az olimpiai bajnok Dánia elleni nyolcaddöntő helyszínére több mint 700 kilométert kellett utaznia a pihenőnapon. A mérkőzésen kisebbfajta csoda történt, az addig visszafogott teljesítményt nyújtó magyar válogatott a hatgólos Lékai Máté vezérletével 27-25-re legyőzte Dániát, és bejutott a legjobb nyolc közé.

Talán az idei költözés is jól sül el.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.