Félreértett tréfa: Sallai elhitte, hogy ő Könyves példaképe

Csütörtökön 20.45 órakor rendkívül fontos mérkőzést játszik a magyar labdarúgó-válogatott Szófiában Bulgária ellen. A találkozó győztese novemberben újabb pótselejtezőt játszhat az Európa-bajnoki részvételért. A magyar küldöttség szerda kora délután indul a bolgár fővárosba, előtte azonban még edzett a fővárosi Illovszky Rudolf Stadionban, és rövid sajtótájékoztatót is tartott, amelyen a játékosok részéről Sallai Roland és az újonc Könyves Norbert vett részt.

2020. 10. 07. 12:15
null
Fotó: Pajor-Gyulai László
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

és Könyves Norbert állt ki az újságírók elé. Szokványos tájékoztatónak indult: az újságírók kérdeznek, a labdarúgók válaszolnak. Többnyire nagy állításokkal nem rukkolnak elő, a meccsek ellőtti hasonló események olykor lehangolóan egyformák és közhelyesek. Most azonban volt egy pont, amelytől egyedivé vált.

szövetségi kapitány a keret kihirdetésekor megindokolta a 31 éves Könyves Norbert beválogatását, és azt mondta, a Zalaegerszeg csatára nem egy Marco van Basten, de jól érzi a kaput, harcos jellem, tehát megvannak az erényei. Az egyik kolléga megkérdezte a futballistát, hogy mit szólt ehhez a véleményhez.

 

Fotó: Pajor-Gyulai László

 

– Tisztában vagyok a képességeimmel, egyáltalán nem bántottak a kapitány szavai – felelte.

– És van olyan futballista, aki a példaképe, és olyan olyan szeretne, mint ő?

Könyves Norbert egy másodpercig elgondolkodott, majd hamiskás mosollyal a szája szegletében ezt válaszolta:

– Sallói Rolandot mondanám. Nagyon tetszik a játéka, szeretnék olyan lenni, mint ő.

A poén az volt, hogy az említett Sallai Roland mellette állt, várva a neki szóló kérdéseket. Mindenki nevetett, ám amikor ő kapta meg a szót azzal, hogy reagáljon a társa szavaira, a Könyves Norbertnél nyolc évvel fiatalabb, mindössze 23 esztendős szélső ezt nagyon komoly arccal tette meg:

– Örülök, ha példaképe lehetek valakinek, és a keretben is akad olyan futballista, aki közéjük tartozik. A klubomban és a válogatottban is igyekszem úgy teljesíteni, hogy minél több fiatal szemében követendő lehessen a példám.

Könyves Norbert ezen felül elmondta, hogy nagyon várta az első edzését a válogatottban, ahol mindenki segítőkészen fogadta, számára nagy élmény a kerettagság. Sallai Roland beszélt Szoboszlai Dominikről is, akinek a hiánya nagy veszteség, de vannak a keretben olyanok, akik képesek lehetnek helyettesíteni. Arra a kérdésre, hogy Szoboszlai távollétében ki végzi majd el a bolgár kapu előtti szabadrúgásokat, ezt felelte:

– Akadnak jelöltek, köztük én is, ezt majd lejátsszuk egymás között.

Az ellenfélről szólva a bolgárokról azt mondta, már megnézték több meccsüket, rendkívül harcos csapatra számít, de szerinte az egyéni képességek a magyar válogatott mellett szólnak. Az nyilván előny a bolgárok számára, hogy tizenkétezer saját szurkoló előtt játszhatnak, ám ha nekünk sikerül nyernünk, akkor novemberben Izland vagy Románia ellen ez nekünk is megadatik majd. Arról is faggatták, hogy a két lehetséges ellenfél közül melyiknek örülne jobban, erre érthetően azt mondta, előbb túl kell jutni Bulgárián, hiszen erről csak ebben az esetben van értelme beszélni.

Ez a rész már olyan volt, mint az összes ilyenkor szokásos, egyforma sajtótájékoztató.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.