Nehéz feladat előtt Ibráék, farkasszemet néznek a Farkasokkal

Az Internazionale elleni derbi után újabb komoly feladat áll az AC Milan előtt: a négy tétmeccs óta nyeretlen Pioli-legénység az AS Romához látogat az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 24. fordulójának vasárnapi játéknapján.

Magyar Nemzet
2021. 02. 28. 8:45
AC Milan
Milan's Zlatan Ibrahimovic (R) reacts Fotó: EPA/MATTEO BAZZI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Milánó piros-fekete oldalán mostanság nincs túl sok ok az örömre. Az AC Milan csütörtökön ugyan a Crvena Zvezda ellenében kínkeservesen továbbküzdötte magát az Európa-liga következő körébe, de hazájában két hete még a Serie A trónján ült, most pedig lassan a második helyét is féltenie kell. Ibrahimovićék az elmúlt két fordulóban mindkétszer vereséget szenvedtek, rá­adásul gólt sem szereztek, lemaradásuk immár négy egység az Interhez képest, és három pontra olvadt előnyük a Juventus előtt, amely szombat este a Verona otthonában 1-1-es döntetlent ért el.

A milánóiaknak vasárnap 20.45-től a negyedik helyezett AS Roma otthonában kell bizonyítaniuk, és ha a Farkasok ellen sem tudnak nyerni, szorulhat a hurok a néhány hete még bajnoki címről álmodó Pioli-gárda nyaka körül.

Az olasz mester elfogadja az őket ért kritikákat, de nem foglalkozik a múlttal, hanem a Roma elleni mérkőzés lebeg a szeme előtt.

– Ebben nincs semmi különös. Sokat dicsértek minket a kiváló eredmények miatt, amiket elértünk. Most jogos a kritika, hiszen az elmúlt mérkőzéséken képességeink alatt teljesítettünk. Semmit sem fogunk megváltoztatni az öltözőben, az volt a célunk, hogy az idény ezen szakaszában a főszereplők közé tartozzunk, és ezt teljesítettük is. A kritikáknak arra kell ösztönöznie minket, hogy jobban tegyük oda magunkat. Most a holnapi meccsre összpontosítunk, felesleges a múlton rágódni. Az idény végén fogunk ítéletet mondani: akkor sem voltunk elszállva magunktól, amikor jól teljesítettünk, és az elmúlt fordulók rosszabb eredményei sem veszik el a kedvünket – jelentette ki a rangadóra készülve Stefano Pioli.

Zlatan Ibrahimović (hátul) feltüzelt állapotban az
Fotó: EPA/Matteo Bazzi

Római kollégája, Paulo Fonseca sem írja le a milánóiakat.

– Nem hiszem, hogy a Milan krízisbe került volna. Remek csapatról van szó, a játékosai agresszívek és rengeteg ziccert dolgoznak ki. Talán az elmúlt időszakban nem olyanok voltak az eredményeik, mint ahogy azt az emberek elvárták tőlük, ettől függetlenül holnap a győzelemért szállnak harcba ellenünk – vélekedett a tréner, akinek csapata szintén felemás teljesítményt nyújt, egy győzelem mellett egy döntetlent és egy vereséget is el kellett könyvelnie az elmúlt három bajnokin.

A találkozó érdekes adaléka, hogy az olasz élvonalban a hazai pályán legjobban teljesítő csapathoz a vendégként legtöbb pontot (28) gyűjtő alakulat látogat.

SERIE A, 24. FORDULÓ:

Spezia–Parma 2-2 (0-2)

Bologna–Lazio 2-0 (1-0)

Hellas Verona–Juventus 1-1 (0-0)

vasárnap:

Sampdoria–Atalanta 12.30 (tv: Digi Sport 1)

Crotone–Cagliari 15.00 (tv: Digi Sport 1)

Internazionale–Genoa 15.00

Udinese–Fiorentina 15.00

Napoli–Benevento 18.00 (tv: Digi Sport 2)

AS Roma–AC Milan 20.45 (tv: Digi Sport 1)

március 17-én játsszák:

Torino–Sassuolo

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.