Lőrincz Tamás megszerezte a negyedik tokiói aranyérmünket!

Fantasztikus sportoló, igazi példakép. Aki azonfelül, hogy remek birkózó, intelligens és érzelmes, kijárt neki, hogy olimpiai bajnokként zárja szenzációs karrierjét.

2021. 08. 03. 13:14
LRINCZ Tams
Lõrincz Tamás szerezte a negyedik magyar aranyat Fotó: MTI/Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Egyszer majd oktatófilm lesz Tamás elődöntős meccse. Persze, remélem, a fináléval együtt. A szív diadala volt az iráni Mohammedali Geraei feletti győzelme. Két tökéletes erőnlétű és technikailag képzett birkózó csatája volt. Tamás azért nyert, mert nagyobb a szíve. Csodálatos mérkőzés volt.

aki másfél órával később ugyancsak döntőbe jutott – igaz, ő majd csak szerdán csatázik az aranyért – így hangolt a bátyja fináléjára. Előrebocsáthattuk, Tamásnak az aranyéremért sem lesz könnyebb dolga a kirgiz Akzsol Mahmudov ellen, aki arra készült, hogy megnyerje hazája első olimpiai aranyérmét.

Tapintható volt a feszültség. A két birkózó már az első percben összecsattant, a kirgiz a száját, a járomcsontját fájlalta. Birkózóknál az ilyesmi persze hétköznapi eset. Másfél perc után először „Szöcsit” intették meg, de macskaügyességgel kibújt és lábra pattant. Az intéssel Mahmudov vezetett 1-0-ra. Az első három percben más említésre méltó nem történt. A magyar világbajnok kicsit passzív volt, de lehet, hogy az csupán a taktika része volt, a második félidőt akarta megnyomni.

Így is volt! Sokkal aktívabban folytatta, kitolta a kirgizt, amiért kapott egy pontot, majd rögvest megintették Mahmudovot, amivel 2-1-re már ő vezetett! Csak intés ne legyen! – rimánkodtunk a lelátón.

A végén pedig már visszaszámoltunk, öt-négy-három-kettő-egynél pedig kimondtuk: szép volt, Tomi!

Lőrincz Tamás olimpiai bajnok. Ez a negyedik aranyérmünk Tokióban.

A 34 éves bajnok a meccs után aztán bepótolta a tőle megszokott, de ezúttal elmaradt látványos akciókat is. Csípődobás, pörgetés, volt ott minden, amikor Sike András szövetségi kapitánnyal (szintén olimpiai bajnokkal) összeölelkezett. Aztán előkerült persze a magyar zászló, Lőrincz Tamás pályafutása utolsó, de mindennél fontosabb meccsén eljárhatta azt a győzelmi táncot, amire mindig is vágyott.

Fantasztikus sportoló, igazi példakép. Aki azonfelül, hogy remek birkózó, intelligens és érzelmes, kijárt neki, hogy olimpiai bajnokként zárja szenzációs karrierjét.

Lőrincz Tamás döntőjét itt lehet megnézni:

 

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.