Ma újraéled a magyar futball

A koronavírus-járvány március 16-án megálljt parancsolt a magyar futballéletnek is, amely hivatalosan ma folytatódhat. A Magyar Kupa két elődöntője mellett pályára lép a Ferencváros is, amely az 1. fordulóból elmaradt, Debrecen elleni mérkőzését pótolja.

Magyar Nemzet
2020. 05. 23. 10:28
null
A ferencvárosi Isael ebben az idényben már kétszer győztes csapat tagja lehetett a DVSC ellen Fotó: Bors/Vaskó Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az edzőmeccsek után ma jöhetnek az igaziak: több mint két hónap szünet után újraéled a magyar futball. A bajnokság tulajdonképpen csak egy hét múlva folytatódik, ám a Ferencvárosnak van két elmaradt mérkőzése, és ezek közül az egyiket, a Debrecen ellenit ma pótolja. Ezt a nemzetközi kupaszereplése miatt halasztotta el még az 1. fordulóban, de később kétszer már találkozott a DVSC-vel: Debrecenben 6-1-re, februárban pedig hazai pályán 2-0-ra nyert.

– Jó ellenfelekkel találkoztunk, a felkészülés szempontjából valamennyi edzőmérkőzésünk hasznos volt – mondta a klub honlapjának Szergej Rebrov, a Fradi vezetőedzője. – A Debrecen ellen mindig nagyon nehéz játszani, kemény ellenfél. Szombaton is a győzelem a célunk, hiszen csakis így védhetjük meg a bajnoki címünket!

Debreceni kollégája, Vitelki Zoltán is elégedett a felkészülés során látottakkal, és derűlátóan nyilatkozott: – Nagyon motivált játékosokat látok magam előtt, bízom benne, a Groupama Arénában olyan eredményt tudunk elérni, amely klubnak, szurkolónak, futballistának és vezetőnek is jó. Ha magas szintű koncentrációval és a hibaszázalékok csökkentésével futballozunk, alkalmasak leszünk rá, hogy pontot tudjunk szerezni akár az FTC ellen is.

A ferencvárosi Isael ebben az idényben már kétszer győztes csapat tagja lehetett a DVSC ellen
Fotó: Bors/Vaskó Tamás

A Magyar Kupában a legjobb négy között járnak a csapatok: a címvédő Mol Fehérvár FC a bajnokság meglepetéscsapatához, a Mezőkövesdhez látogat. A bajnokságban Mezőkövesden gól nélküli döntetlenre végeztek a csapatok, míg Fehérváron 2-1-es hazai siker született. Ez az összecsapás rangadónak számít, hiszen az NB I második és harmadik helyezettje vív párbajt a kupadöntőért. A fehérváriaknál a visszavonulására készülő Juhász Roland azt mondta, a három lehetséges ellenfél közül a legnehezebbet kapta a csapata, és már csak azért is szeretné, ha Fehérvárott tudnák tartani a kupát, mert nagyon szeretné trófeával zárni a pályafutását.

A másik ágon az egyetlen, papíron még másodosztályú, ám az NB II befejezése miatt hivatalosan már feljutott MTK a tavalyi döntős Bp. Honvédot fogadja. Érdekesség, hogy a kispestiek a stadionjuk felújítása miatt eddig éppen az Új Hidegkuti Nándor Stadionban játszottak, ezért ennek a párharcnak a keddi visszavágóját a Puskás Arénában rendezik majd.

NB I, 1. forduló (elmaradt mérkőzés): Ferencváros–Debrecen, Groupama Aréna, 15.55 (tv: M4 Sport). Magyar Kupa, elődöntők, első mérkőzések: Mezőkövesd–Mol Fehérvár, Mezőkövesd, 18.00 (M4 Sport); MTK (NB II)–Bp. Honvéd, Új Hidegkuti-stadion, 20.05 (M4 Sport).

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.