Rossi nagyra tartja egykori mesterét, de most le akarja győzni

A lengyelek elleni hazai döntetlent követően ezúttal vendégként, San Marinóban kell helytállnia a magyar labdarúgó-válogatottnak. Marco Rossi szövetségi kapitány a mérkőzés előtti, online sajtótájékoztatóján elmondta, nincs kétsége afelől, hogy csapatunk vasárnap este megszerzi a három pontot.

Magyar Nemzet
2021. 03. 27. 15:15
Marco Rossi
Budapest, 2021. március 25. Marco Rossi magyar szövetségi kapitány a labdarúgó-világbajnokság európai selejtezõjében játszott Magyarország-Lengyelország mérkõzés elõtt Budapesten, a Puskás Arénában 2021. március 25-én. MTI/Szigetváry Zsolt Fotó: Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szokatlan feladat előtt áll a magyar nemzeti csapat, hiszen ősszel és csütörtökön a lengyelek ellen is előzetesen nála erősebbnek tartott válogatottal mérte össze tudását, ezúttal azonban papíron gyengébb együttesekkel, előbb San Marino, majd Andorra legjobbjaival találkozik.

– Ami a taktikánkat illeti, tisztában vagyunk azzal, hogyan kell megközelíteni ezt a meccset. Biztos vagyok benne, hogy megnyerjük a találkozót, teljes mértékben bízom a játékosaimban – jelentette ki – A mostani összetartás előtt mondtam nekik, hogy a Lengyelország elleni mérkőzés más hozzáállást követel meg, és az azt követő két meccsünkön megint más taktikai forgatókönyvre lesz szükség. A San Marinó-i válogatott biztosan mélységben fog védekezni, igyekeznek zárni a tereket. Edzőként nekem is érdekes lesz, hogy meccs közben miként tudjuk az előre megbeszélt taktikát megváltoztatni, hogy feltörhessük a védelmüket – tette hozzá a szövetségi kapitány.

Rossi arról is beszélt, ilyen helyzetben a csapat hozzáállása dönt, nem egy jól kitalált játékrendszer.

– Nem a formáció számít, hanem a hozzáállás hozhatja meg a várt eredményt. A lengyel mérkőzés után már az öltözőben mondtam a játékosoknak, hogy fontos az ellenfél tisztelete, de a saját futballtörténelmünket is tisztelnünk kell, illetve magunkat is. Az ember hibázhat, de a hozzáállásból nem szabad engedni. Mi követjük az elgondolásainkat. Egészen biztos, hogy három belső védővel állunk fel, menet közben értelmezzünk a mérkőzést, és változtatunk, ha szükséges lesz – húzta alá az olasz szakember, majd a Magyar Nemzet kérdésére a várható kezdőcsapatról is ejtett néhány szót. – Az új szabályozás miatt Gulácsi Péternek vissza kellett utaznia Németországba, így nem játszhat a következő két mérkőzésen. Dibusz kezd, de nyugodt vagyok, hiszen Dénes már többször is bizonyította, hogy egy szinten van Gulácsival. A mezőnyjátékosok körében is lesznek változtatások, de a rotáció az őszi meccseken is jellemző volt, és akkor sem kellett visszasírni a hiányzókat – tette hozzá.

Marco Rossi egykoron Franco Varrella játékosa volt a Bresciánál, most pedig korábbi mesterével néz szembe a magyar válogatott szövetségi kapitányaként. Az olasz szakember nagyra becsüli a San Marinó-i együttest irányító Varrellát, de nem hiszi, hogy kollégája a vendégsiker útjába tudna állni.

– Franco Varrellával többször is találkoztam, mióta a Bresciával az edzőm volt. Azóta is kiváló a kapcsolatunk. Franco több klubcsapatot is vezetett a Serie B-ben, rendkívül felkészült. Biztos vagyok benne, hogy megpróbálja megnehezíteni az életünket San Marinóban, és megvannak erre a képességei. De a pályán a játékosok játszanak, mi, edzők csak korlátolt befolyással bírunk arra, ami a pályán történik. Ha a játékosok nem ültetik át a gyakorlatba az utasításainkat, akkor nehéz a helyzetünk. Én most előnyt élvezek vele szemben, hiszen az övénél erősebb válogatottnál edzősködöm. Biztos vagyok benne benne, hogy a játékosaim bizonyítják az erőfölényt a pályán is. Bízom benne, hogy akármilyen nehézséget is állít elénk Varrella, azzal szemben méltóképp felvesszük a harcot – mondta befejezésül a magyar válogatott szövetségi kapitánya.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.