Májusban visszatérhetnek a szurkolók a stadionokba Angliában

Boris Johnson brit miniszterelnök bejelentése szerint május 17. után engednének be szurkolókat a stadionokba, így a Premier League utolsó, május 23-i fordulójában tíz csapat is nézők előtt fogadhatná ellenfelét. Ami ennél is fontosabb, hogy a tervezett döntések értelmében a nyári Európa-bajnokság fináléjára már telt ház előtt kerülhetne sor a Wembley Stadionban.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 02. 23. 12:17
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Május közepe a nyitás határvonala Angliában a futball szempontjából, derült ki Boris Johnson, brit miniszterelnök beszámolójából. Ez azt jelenti, hogy az FA Kupa május 15-i döntőjét még biztosan zárt kapuk mögött rendezik meg a koronavírus-járvány miatt, ám a Premier League május 23-ra eső záró fordulójában már lehetnének szurkolók a lelátókon.

A tervek szerint május 17-től a nagyobb kültéri létesítményekbe tízezer ember mehet majd be, a kisebbekbe pedig négyezer, vagy a teljes befogadóképesség maximum fele. A fedett csarnokok esetében ezer fő, vagy ugyancsak a teljes befogadóképesség maximum fele lesz a limit.

Ez azt jelenti, hogy a bajnokságot jelenleg tízpontos előnnyel vezető Manchester City hazai pályán a szurkolói előtt ünnepelheti meg a valószínűsíthető bajnoki címét az Everton elleni meccsen. Ugyanakkor Lőw Zsolt másodedzőként nem tudja meg ebben az idényben, hogy milyen a hazai pálya igazi hangulata a Stamford Bridge-en, mivel a Chelsea az Aston Villa vendégeként lép majd pályára.

A következő fontos dátum június 21., legkorábban ugyanis ezután oldhatják fel a sportesemények látogathatóságát érintő teljes korlátozásokat Angliában. Eszerint az idén nyárra halasztott labdarúgó Európa-bajnokság utolsó londoni csoportmeccsét (Anglia–Csehország, június 22.), valamint a torna végjátékát, a két elődöntőt és a finálét már a telt házas Wembley Stadionban rendezhetik meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.