Már tudjuk, miért imádják Gasperinit Bergamóban

Szombat este 21 óra 45 perckor az éllovas Juventus a negyedik helyen álló Atalantát fogadja.

Ch. Gáll András
2020. 07. 11. 9:12
Champions League - Group C - Shakhtar Donetsk v Atalanta
Castagne az első gólt lövi Fotó: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már tudjuk, miért imádják Gasperinit Bergamóban, ha eddig nem tudtuk volna.

Szombat este 21.45 órakor (Tv.: DigiSport1) az éllovas Juventus a negyedik helyen álló Atalantát fogadja a Serie A 32. fordulójában. A bajnoki cím eldőltnek látszik, a Juve előnye hét pont a Lazio előtt, de a dobogós helyekért még nagy a harc. Íme az élcsoport: 1. Juventus 75 pont, 2. Lazio 89, 3. Atalanta 65, 4. Internazionale 65.

Gian Piero Gasperini érzelmes sajtóértekezletet tartott a nagy rangadó előestéjén, amellyel még jobban belopta magát az érte tűzbe menni képes bergamói szurkolók szívébe.

– Nem akármilyen napon vagyunk túl, délben kihúzták nekünk a Paris Saint-Germaint a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében, most meg a Juventus elleni rangadóról beszélünk – kezdte. – A PSG nagyon komoly csapat, meg akarja nyerni a BL-t, és erre esélyes is. Tudjuk, hogy Franciaországban lefújták a bajnokságot, nincsenek meccsek, de ez nem feltétlenül előny számunkra, Párizsban tudják, hogyan kell felkészülni ilyen körülmények között is. De mindez csak egy hónap múlva lesz, nekünk most csak a Serie A-ra szabad gondolnunk és a Juve elleni mérkőzésre. Továbbra is a BL-helyek egyikének megszerzése a cél számunkra, de az sem baj, ha akár a második hellyel szerezzük ezt meg. Sokáig reménykedtem, hogy a szeretett közönségünk előtt találkozhatunk a PSG-nel a klub történetének legfontosabb mérkőzésén, hogy legalább néhány nézőt beengednek augusztus 12-én a lisszaboni Estadio da Luzba, de ennek egyre kisebb a valószínűsége a járvány feléledésével. Pedig a bergamói szurkolók nagyon megérdemelték volna. De most egyelőre összpontosítsunk a Juve elleni mérkőzésre! Nehéz a menetelés, háromnaponta nem könnyű pályára lépni, vannak sérültjeink, nem egyszerű a regenerálódás, de az ellenfeleink ugyanezekkel a gondokkal küzdenek.

Az Atalanta tizenegy meccses nyerő szériával utazik Torinóba, ebből a tizenegyből kilenc bajnoki mérkőzés volt. A Serie A legjobb védelme (30 kapott gól) fogadja a bajnokság leggólképesebb támadósorát (85 gól). Már tudjuk, miért imádják Gasperinit Bergamóban...

Maurizio Sarri a tőle megszokott józan nyilatkozatot tette:

– Nagy nap lesz ez a szombati, kiváló Atalantát fogadunk az Allianz Stadionban – kezdte a láncdohányos Juve-mester. – Ellenfelünk keményen letámad, ezt tette november 23-án is, a tizenharmadik fordulóban, amikor 3-1-re legyőztük őket Bergamóban nélkül. 55 percig beszorítottak bennünket, de a hajrára elfáradtak, nem bírták a maguk által diktált tempót. A bajnokság legfontosabb szakasza következik, hét forduló van hátra, nagyon észnél kell lennünk.

Szent igaz, ráadásul a Juvének még hátra van a Lyon elleni visszavágó is a BL nyolcaddöntőjében, amelyet 1-0-ás hátrányból kezd.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.