Mbappé megígérte az edzőjének, hogy a PSG nyer Barcelonában

A Paris Saint-Germain nagy meglepetést okozva 4-1-re nyert Barcelonában a Bajnokok Ligája-nyolcaddöntők első mérkőzésén. A francia bajnok magabiztosan futballozva egyértelműen bizonyította, jobb csapat a katalánnál, a főszereplő pedig Kylian Mbappé volt, aki három gólt szerzett a találkozón. Ronald Koeman, a Barcelona vezetőedzője elismerte, alig maradt esélye csapatának a továbbjutásra.

Magyar Nemzet
2021. 02. 17. 9:36
Barcelona, 2021. február 16. Sergino Dest, a Barcelona (b) és Kylian Mbappe, a Paris Saint-Germain játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntõjének elsõ mérkõzésén a barcelonai Camp Nou stadionban 2021. február 16-án. MTI/EPA-EFE/Alberto Estevez Fotó: Alberto Estevez
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A meccs előtt megkérdezte tőlem, hányszor nyertem a Camp Nou-ban. Azt feleltem, egyszer, az Espanyollal. Azt mondta, hogy ma este lesz a második győzelem, és a meccs után odajött hozzám vigyorogva, és emlékeztetett: Látod, megmondtam.

Mauricio Pochettino, a Paris Saint-Germain vezetőedzője idézte fel ezt a párbeszédet, miután csapata a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében 4-1-re legyőzte idegenben a Barcelonát. Persze a meccs utáni nyilatkozatában azt is hangsúlyozta, hogy ez csupán a párharc első felvonása volt, lesz még egy visszavágó, és a katalánok nagyon jók, Párizsban okozhatnak meglepetést – a lelke mélyén ő is tudja, hogy ez a párharc eldőlt.

– A tökéletesség nem létezik – mondta. – Örülök az eredménynek és a teljesítménynek, de szerénynek kell maradnunk. Vasárnap nagy meccsünk van a Monaco ellen, és ezen már gondolkodunk. Csak negyven napja edzem a csapatot, meg kell még találnunk az identitásunkat és az igazi játékunkat.

 

Sergino Dest, a Barcelona és Kylian Mbappé párharca az utóbbi győzelmével végződött
Fotó: MTI/EPA–EFE/Alberto Estevez

 

A mérkőzés főhőse természetesen Kylian Mbappé, volt, aki mesterhármast szerzett szép gólokkal. Moise Kean, a párizsi csatár ezt mondta róla:

– Nagyon figyelem Kyliant az edzéseken. Szeretek olyan nagy bajnokoktól tanulni, mint ő. Három gólt szerzett, és sokat segített nekünk. Csodás éjszaka volt számunkra. Az edzőm azt kérte tőlem, hogy sokat védekezzek, mert Jordi Alba sokszor megy előre. Ha jó eredménnyel akarsz hazatérni, akkor nagyon meg kell dolgoznod érte.

A spanyol Marca a múlt és a jövő harcaként harangozta be a találkozót, utalva a 36 éves és a 22 esztendős Kylian Mbappéra. Ha ez így van, akkor egyértelműen a jövő nyert, maga a főhős pedig, miután átvette a meccs legjobbjának járó elismerést, így nyilatkozott:

– Az új edzőnk ugyanazt a munkát folytatja, amellyel Thomas Tuchel elvitt minket tavaly a Bajnokok Ligája döntőjébe. Napról napra jobbak vagyunk, és sokkal jobb az erőnlétünk, mint korábban. Jól futballozunk, de még van hova fejlődnünk. Én mindig a maximumra törekszem, a PSG meze sokat jelent nekem. Nagyon boldogok vagyunk most, hiszen jól játszva arattuk ezt a győzelmet, de még nem nyertünk trófeát, és az a célunk.

Ronald Koeman, a Barcelona vezetőedzője reálisan értékelt:

– Az eredmény pontosan tükrözi a pályán történteket és azt, hogy a PSG jobb csapat volt nálunk. Az első félidő még kiegyenlített volt, utána viszont nagy hibákat követtünk el a védekezésben, és az ellenfél az erőnlétben is felülmúlt minket. Nem védekeztünk jól, nem figyeltünk a széleken vagy a középen lévő labdákra. El kell ismernünk, a második félidőben nagy fölényben voltak, megmutatták, hogy jobb, komplexebb csapatuk van, mint a mienk. El kell fogadnunk ezt, javítanunk kell a saját futballunkon. Nagyon nehéz továbbjutni innen, hazudhatnék, de egy hazai 4-1-es vereség után nagyon kevés az esély a továbbjutásra.

a katalánok csatára valamivel derűlátóbb az edzőjénél:

– Párizsban győznünk kell, még akkor is, ha nehéz felfogni azt, hogy négy gólt lőnek nekünk a Camp Nouban. Nem feltett kézzel fogunk pályára lépni a visszavágón. Ez a vereség nem azt a képet mutatja rólunk, amit mi akarunk mutatni magunkról a nagyvilágnak. Fel kell emelnünk a fejünket, az utolsó másodpercig küzdenünk és dolgoznunk kell, aztán majd meglátjuk, mire lesz elég. Most nagyon rosszul teljesítettünk.

Senki nem is vitatkozott vele.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.