Még a járvány sem tett nekik keresztbe

egy spanyol szaklap összeállította azon játékosok listáját, akik piaci értéke legtöbbet nőtt év eleje óta.

Magyar Nemzet
2020. 06. 04. 7:40
Bundesliga - Borussia Dortmund v SC Freiburg
A norvég gólgép ára exponenciálisan nő Fotó: Leon Kuegeler Forrás: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sokan azt mondják, hogy a koronavírus-járvány okozta gazdasági nehézségek letörik a labdarúgók árát. Ebben lehet is valami, de azt is tudjuk, hogy a fiatal tehetség ilyen körülmények között is utat tör magának, és aki jól teljesít, az bizony akár hetek alatt is növelheti a vételárát.

A Marca spanyol szaklap összeállította azon labdarúgók listáját, akik a legjobban növelték a piaci értéküket az év eleje óta. Nem meglepő, hogy az élen Erling Håland, a Dortmund 19 éves norvég csodatinije áll. A 194 centis, Leedsben született óriás 41 gólt szerzett ebben az idényben, és bár pillanatnyilag sérült, az értéke mégis 22 millió euróval emelkedett január óta, 72 millióra, legalábbis a Transfermarkt szerint.

Mögötte kortársa, Alphonso Davies, a Bayern München ugyancsak 19 éves balhátvédje foglalja el a dobogó második fokát. A libériai származású, egy ghánai menekülttáborban született őstehetség kirobbanthatatlan lett a bajorok csapatából.

A harmadik egy mifelénk kevéssé ismert futballista: a mindössze 17 éves Gabriel Veron Fonseca de Souza, a Palmeiras szélsője és a tavaly ősszel az U17-es világbajnokságon diadalmaskodó brazil korosztályos válogatott büszkesége. Bár nem rokona a korábbi híres argentin focistának, Juan Sebastian Verónnak, a szülei nagy rajongói voltak a középpályásnak, és róla nevezték el a fiúkat. A „kis” Veront már a két manchesteri óriás, továbbá az Arsenal és a Chelsea is meg akarja szerezni, az ára 7,5 millió euróról 22,5 millióra nőtt.

A norvég gólgép ára exponenciálisan nő
Fotó: Reuters

A lista negyedik helyezettje Edmond Tapsoba, a Bayer Leverkusen 21 éves, Burkina Fasó-i centerhalfja. A 192 centis óriás értéke 3,5 millió euróról 18 millióra nőtt.

Ötödik az amerikai Giovanni Reyna a Borussia Dortmundból, a 17 éves szélső értéke január óta a nulláról (!) 13,5 millió euróra ugrott! Alexander Isak (Real Sociedad) a hatodik, a fekete bőrű svéd 192 centi magas, megfordult a Dortmundban, de tavaly öt évre megvette a baszk csapat. Értéke 22,5 millió euró a korábbi tízmillióval szemben. Hetedik Marash Kumbulla a Hellas Veronából. A 191 centis védő tavaly ősszel mutatkozott be az albán nemzeti együttesben. Értéke tízmillió euróról 22,5 millióra emelkedett január óta.

A nyolcadik a PSG 17 éves elefántcsontparti középpályása, Tanguy Kouassi már bemutatkozott a párizsi sztárcsapatban. 11 millió eurót ér a januári nullával szemben.

Rayan Cherki (Olympique Lyon) a lista kilencedik helyezettje. Az algériai és olasz felmenőkkel rendelkező játékos még csak 16 éves, de már nyolcmillió euróról 18 millióra szökött fel az értéke. Dušan Vlahović, a Fiorenti­na szerb csatára húszéves, az értéke hatmillióról 16 millióra nőtt, ezzel a lista tizedik helyére került. Eggyel előzi meg a már jól ismert Achraf Hakimit a Dortmundból, aki 44 millió euróról 53 millióra növelte az árát góljaival és villámgyors elfutásaival. A marokkói származású szélső a Real Madrid tulajdona, a királyi klub vissza is rendeli a szezon végeztével.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.