Még a riválisok is örülnek a Fradi sikeres szereplésének

Történelmi sikert jelentene a magyar labdarúgásnak, ha a Ferencváros után a Fehérvár is kvalifikálná magát az európai kupasorozatok csoportkörébe. Ezt jól tudja Nikolics Nemanja, a Mol Fehérvár csapatkapitánya is, aki a Nemzeti Sportnak adott interjújában elmondta, elsősorban saját csapata Standard Liège elleni mérkőzése foglalkoztatja, de szívesen látja, hogy jól teljesítenek más hazai klubok is.

Magyar Nemzet
Forrás: Nemzeti Sport2020. 09. 29. 15:00
null
Bár a Reims ellen nem játszott, kivette a részét a menetelésből Nikolics Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A zöld-fehérek már biztosan érdekeltek lesznek ősszel az európai kupaporondon, hiszen a Dinamo Zagreb búcsúztatásával bebiztosították helyüket az Európa-liga csoportkörében. Ma este a norvég Molde ellen egy győzelemmel vagy döntetlennel még magasabb szintre léphetnek, és Európa legjobb harminckét klubja közé kerülhetnek a Bajnokok Ligájában. Az ő példájukat követné a Mol Fehérvár is, amelynek az utolsó akadályt az Európa-liga főtáblájára való jutásban a belga Standard Liège jelenti. Nikolics Nemanja a találkozó előtt csapata előző fordulóban nyújtott teljesítményéből merítene erőt.

– A Ferencvárosnál és nálunk, Fehérváron is évek óta sokat tesznek azért, hogy realitása legyen a csoportkörnek, és bár bennünket még egy nagyon nehéz playoffmeccs elválaszt ettől, közel vagyunk az álmunkhoz. Persze a Standard is ott akar lenni, de fejben rendben vagyunk, ezt bizonyítottuk a Reims ellen, amikor százhúsz perc után is magabiztosan értékesítettük a tizenegyeseket, Kovácsik Ádám pedig kettőt is megfogott.

Bár a Reims ellen nem játszott, kivette a részét az El-menetelésből Nikolics
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

– Magyar emberként szeretnék két magyar csapatot a csoportkörben látni, de inkább magunkra összpontosítanék. Azért jöttem haza, hogy újra átéljem, amit 2012-ben sikerült. Az egész „utazás” nagy élmény volt. Arról nem is beszélve, hogy szinte az utolsó pillanatig volt esélyünk továbbjutni a csoportból. Nagyon nehéz feladat előtt állunk, a Standard valamivel talán jobb csapat, mint a Reims, de hinnünk kell magunkban – folytatta.

A Fehérvárnak nyolc évvel ezelőtt, 2012-ben a Trabzonsport kellett búcsúztatni az Európa-liga rájátszásában.

– A sorsolás után nem sok esélyt adtak nekünk, a török csapat tele volt sztárokkal. Az idegenbeli meccsen elképesztő hangulatban játszottunk, fantasztikusan védekeztünk, a gól nélküli döntetlennel elértük, amiért mentünk. A visszavágón nem akartunk kockáztatni, nem nyíltunk ki, eljutottunk a tizenegyesekig, és amikor Nikola Mitrovics berúgta a továbbjutást jelentőt, „felrobbant” a stadion. Fantasztikus érzés volt, szeretnénk újra átélni – jelentette ki a magyar válogatott labdarúgó.

A Nikolics Nemanjával készült teljes interjút a Nemzeti Sport honlapján olvashatják.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.