Még mindig élen Gulácsiék

Jólesik leírni, hogy a Bundesliga tabellájának élén továbbra is egy olyan csapat – az RB Leipzig – áll, amelynek két kulcsembere magyar válogatott.

Ch. Gáll András
2019. 09. 16. 10:57
Soccer 1. Bundesliga / RB Leipzig - FC Bayern Munich 1-1.
A magyar válogatott kapusa parádézott Lipcsében Fotó: Europress/AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jólesik leírni, hogy a Bundesliga tabellájának élén továbbra is egy olyan csapat – az RB Leipzig – áll, amelynek két kulcsembere magyar válogatott: és Szombaton a Red Bull Arena 42 ezer nézője két ellentétes félidőt látott: az első a Bayern Münchené volt, a második a Lipcséé – Lewandowski korai góljára Forsberg büntetőből felelt. Gulácsi és Orbán végigjátszotta a rangadót, előbbi két bravúrt is bemutatott, a döntetlen megfelelt a játék képének. A Bild úgy tudja, Gulácsi szerződéshosszabbítás előtt áll, a jelenleg érvényes megállapodás három év múlva jár le. A Lipcse mögé a Leverkusent 4-0-ra letaroló Dortmund jött fel, Paco Alcácer, a Ruhr-vidék spanyol talizmánja ismét betalált. A Mainz Szalai Ádámmal a soraiban 2-1-re legyőzte a Herthát, amely 29 éve nem rajtolt ilyen pocsékul, egy ponttal sereghajtó.

Bundesliga, 4. forduló: RB Leipzig–Bayern 1-1, Dortmund–Leverkusen 4-0, Mainz–Hertha 2-1, Hoffenheim–Freiburg 0-3. Élcsoport: 1. Leipzig 10 pont, 2. Dortmund 9, 3. Freiburg 9, 4. Bayern 8.

Új sztár villog az angol futball egén Tammy Abraham személyében. A 21 éves, 190 centis óriás szombaton a Chelsea történetének legfiatalabb játékosa lett, aki mesterhármast szerzett, az áldozat a Wolverhampton volt. Sőt valójában négy gólt vágott a csatár – csak az elsőt a saját kapujába. Abraham hét góllal vezeti az eredményességi listát. A Liverpool sorozatban ötödször nyert, és immár öt pont az előnye az örök rivális Manchester Cityvel szemben, amely 3-2-re kikapott Norwichban. Teemu Pukki megint rúgott egy gólt a Kanáriknál, a mi rémünk – aki tavaly szeptemberben Tamperében kivégezte válogatottunkat a Nemzetek Ligájában – már hatgólos, eggyel lemaradva követi Abrahamet.

Premier League, 5. forduló: Wolverhampton–Chelsea 2-5, Manchester United–Leicester 1-0, Liverpool–Newcastle 3-1, Tottenham–Crystal Palace 4-0, Norwich–Manchester City 3-2. Élcsoport: 1. Liverpool 15, 2. Man City 10, 3. Tottenham 8, 4. Man United 8, 5. Leicester 8, 6. Chelsea 8.

A magyar válogatott kapusa parádézott Lipcsében
Fotó: Europress/AFP

Az Espanyol – a Ferencváros csütörtöki Európa-liga-ellenfele – megszerezte első győzelmét, és elkerült a kiesőzónából. A Janus-arcú Barca ismét egy ötös rúgott a Nou Campban, ahol 81 617 néző figyelte az új csillag, a 16 éves Ansu Fati örömfutballját. A Bissau-Guineából elszármazott La Masia-növendék szerezte az első gólt, a másodiknál De Jongnak ő adta a gólpasszt. Már 25 millió a srác értéke a Transfermarkt szerint! A Real Madrid Benzema duplájával – is – 3-0-ra vezetett a Levante ellen, de a végén örülnie kellett a szűk 3-2-nek. Mégis a Sevilla vezet

La Liga, 4. forduló: Barcelona–Valencia 5-2, Real Madrid–Levante 3-2, Real Sociedad–Atlético Madrid 2-0, Alavés–Sevilla 0-1. Élcsoport: 1. Sevilla 10, 2. Atlético 9, 2. Real Madrid 8, 4. Barcelona 7.

Szokatlan látványt mutat a Serie A tabellája: nem a Juventus az éllovas, hanem a százszázalékos Internazionale. A jelek szerint Antonio Conte edző megszolgálja évi tízmillió eurós fizetését.

Serie A, 3. forduló: Fiorentina–Juventus 0-0, Napoli–Sampdoria 2-0, Inter–Udinese 1-0, Brescia–Bologna 3-4. Élcsoport: 1. Inter 9, 2. Bologna 7, 3. Juventus 7.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.