Még várat magára a huszonnegyedik – Serena Williams visszalépett

A huszonháromszoros Grand Slam-győztes amerikai Serena Williams Achilles-ín-sérülés miatt nem folytatja tovább a Roland Garroson.

Magyar Nemzet
2020. 09. 30. 16:29
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hatodik helyen kiemelt Serena Williams hétfőn megnyerte a mérkőzését a Roland Garroson, de ma nem tudott kiállni a bolgár Cvetana Pirinkova elleni találkozóra. – Nehezemre esik a járás. Sántikálok – mondta a párizsi salak pályás versenyen korábban háromszor diadalmaskodó 39 éves játékos.

Serena Williams a hónap elején a US Openen, a Viktorija Azarenka elleni elődöntőben sérült meg, a Roland Garros kezdete előtt kijelentette, hogy ugyan enyhültek a fájdalmai, de nem érzi magát százszázalékos állapotban. A 23-szoros Grand Slam-győztes amerikai legenda még nem döntötte el, hogy folytatja-e a játékot ebben a szezonban, de megnyugtatta a rajongóit, esze ágában sincs befejezni a karrierjét.

Könnyebb dolga volt a US Openen
Fotó: MTI/AP/Seth Wenig

– Imádok teniszezni, imádok versenyezni. Ez a munkám és még mindig elég jó vagyok benne… Annyira közel vagyok bizonyos dolgokhoz, úgy érzem, majdnem ott vagyok, ez motivál – fogalmazott az amerikai klasszis.

A volt világelső eddig 23 Grand Slam-tornán nyert, és a 2017-es Australian Open óta „üldözi” a huszonnegyediket, amellyel beállítaná az ausztrál Margaret Court rekordját.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.