Megmenekült a leégéstől a Milan az Európa-ligában

Kialakult a labdarúgó Európa-liga nyolcaddöntőjének mezőnye. A Milan nagyon nehezen hozta a kötelezőt, a Leicester és a Leverkusen viszont elvérzett.

Magyar Nemzet
2021. 02. 25. 23:30
null
Forrás: Twitter/Serbian Football
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az AC Milannál nem voltak elégedettek a Belgrádban elért 2-2-es döntetlennel, de az olasz csapat így is kedvező helyzetből várhatta a hazai visszavágót a Crvena zvezda ellen. Ráadásul Kessié büntetőjével hamar megszerezte a vezetést hazai pályán a Milan.

Ami ezután történt, arra kevesen számítottak: a korábbi Inter-játékos, Dejan Sztankovics vezetőedző által irányított szerb csapat sokkal veszélyesebben játszott ellenfelénél, a Comore-szigeteki Ben egyenlítése után azonban Gobeljics nem tudta az üres kapuba kotorni a labdát. Ha ehhez hozzátesszük, hogy ő hozta össze a tizenegyest, majd a hajrában piros lapot kapott, akkor megtaláltuk azt a játékost, aki nem fog jól aludni a hazaúton. A Milan az idegenben lőtt gólok szabályának köszöhetően megmenekült, és bejutott a nyolcaddöntőbe.

Nem kerülte el viszont a kínos kudarcot a Leicester City és a Bayer Leverkusen: mindkét csapat hazai pályán elszenvedett 2-0-s vereséggel búcsúzott az Európa-ligától, amelynek nyolcaddöntőjébe egyetlen német klub sem jutott be.

A Molde után a Dinamo Zagreb is továbbjutott, így a következő forduló pénteki sorsolásán két olyan csapat is érdekelt lesz, amelyet a Ferencváros a Bajnokok Ligája-selejtezőjéből a második számú sorozatba küldött ebben az idényben.

Európa-liga, a legjobb 16 közé jutásért

Milan–Crvena zvezda 1-1, továbbjutott a Milan (3-3-as összesítéssel, idegenben lőtt több góllal)

Roma–Braga 3-1, továbbjutott a Roma (5-1)

Club Brugge–Dinamo Kijev 0-1, továbbjutott a Dinamo (2-1)

Dinamo Zagreb–Krasznodar 1-0, továbbjutott a Dinamo (4-2)

Leicester City–Slavia Praha 0-2, továbbjutott a Slavia (2-0)

Bayer Leverkusen–Young Boys 0-2, továbbjutott a Young Boys (6-3)

Manchester United–Real Sociedad 0-0, továbbjutott a Manchester (4-0)

PSV Eindhoven–Olimpiakosz 2-1, továbbjutott az Olimpiakosz (5-4)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.