Mélységesen megdöbbentek Győrben

A Győri Audi ETO elnöke, Bartha Csaba végtelenül csalódottan nyilatkozott a 2019–20-as női kézilabda Bajnokok Ligája-szezon törléséről.

2020. 06. 29. 15:18
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Nem akartam elhinni, mikor először meghallottam a hírt. A hányattatott sorsú 2019–20-as szezonból sokáig úgy tűnt, hogy csak a budapesti Final4 marad, amivel eredményt lehet elérni, miután a magyar bajnokságot törölte az MKSZ, a Magyar Kupát pedig el sem kezdtük. Azért is bíztunk benne, hogy lesz négyes döntő mert a vírushelyzet alakulása is bizakodásra adott okot. Gyakorlatilag az volt a kérdés, hogy nyolc vagy csak négy csapattal rendezik meg az eseményt, illetve az, hogy szeptemberben vagy esetleg október végén. Ehhez képest az egész rendezvény törlésre került. Furcsállom, hogy a pandémia csúcspontján csak halasztásokról hozott döntést az EHF, most azonban, tíz héttel a döntő előtt véglegesen törölte. Arról sem esett szó, hogy miért nem lehetett a későbbi, októberi időpontban megrendezni a finálét. Nyilván tisztában vagyunk mi is az egészségügyi kockázatokkal, és jómagam is úgy vélem, hogy a résztvevők egészségének megőrzése a legfontosabb. Azonban azt furcsállom, hogy egy héttel a most törölt Final4 után az EHF közleménye szerint elrajtolhat az új szezon. Bízom benne, hogy az EHF végrehajtó bizottsága minden információ birtokában helyes döntést hozott. A helyzetünkön azonban ez nem sokat segít, hiszen gyakorlatilag el kell fogadnunk az elfogadhatatlant, mely hatással egyrészt a játékoskeretünkre, másrészt sportszakmai és gazdasági terveinkre is – idézi a klubelnököt a győri klub közleménye.

Az EHF törlésről szóló döntése hatással van a Győri Audi ETO KC keretére is. Katarina Bulatovic, aki csak a Final4 miatt vállalt még pár hónapot, most végleg befejezi karrierjét. A klub és a játékos közösen megegyezett, hogy július 1-jétől érvényes szerződése nem lép hatályba. – Nagyon rosszul érintett a Final4 törlése. Azért döntöttem a hosszabbítás mellett, hogy méltóképp fejezzem be pályafutásom. Sajnos azzal, hogy nincs a budapesti döntő, már nincs értelme tovább folytatnom. Köszönöm Bartha Csaba elnöknek, Danyi Gábor vezetőedzőnek, csapattársaimnak, a Győri Audi ETO KC kollégáinak és a szurkolóknak is a rengeteg bizalmat és segítséget nemcsak az elmúlt hetekben, hónapokban. Nem így terveztem a visszatérésemet Győrbe, de mivel sajnos nincs ráhatásom a dolgokra, ezért bejelentem, hogy végleg befejezem a profi sportolói pályafutásom – nyilatkozta Katarina Bulatovic.

– Sajnálom, hogy Katarina karrierje így ér véget. Egy igazi legenda, a női kézilabda meghatározó alakja fejezi ma be sportolói pályafutását. Az egyik legprofibb játékos int ma búcsút a kézilabdázásnak, akit valaha megismertem. Nagyon köszönöm az eddigi teljesítményét és a pozitív hozzáállását. A legjobbakat kívánom neki a sport utáni életre! – búcsúzott Bartha Csaba elnök.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.