Mi lenne a Barça Messi nélkül, és mi lenne Messi a Barça nélkül?!

Marad a katalán klubnál a hatszoros aranylabdás, legalább 36 éves koráig – bolond lenne elmenni.

Ch. Gáll András
2020. 06. 02. 22:20
MESSI, Lionel
Prizs, 2019. december 2. Lionel Messi, a Barcelona csatra az v legjobb, Eurpban jtsz labdargjnak jr Aranylabda tadsi nnepsgre rkezik a prizsi Chatelet Sznhzba 2019. december 2-n. A djat a France Football francia szaklap hagyomnyos venknti vlasztsa alapjn tlik oda. MTI/EPA/Yoan Valat Fotó: Yoan Valat Forrás: MTI/EPA/Yoan Valat
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

a következő szezonban is az FC Barcelona labdarúgója marad, miután nem él a szerződésében foglalt távozási záradék lehetőségével. Az ESPN amerikai csatorna értesülései alapján a 32 éves támadó ezen a nyáron biztosan nem hagyja el a katalán egyesületet. Messi szerződése 2021 nyarán jár le, amit a korábbi megállapodás értelmében idén nyáron egyoldalúan felmondhatott volna, ha távozási szándékát május végéig bejelenti. A cikk kiemelte: Messi 13 éves korában igazolt Barcelonába, ahol a felnőtt csapattal eddig 34 trófeát gyűjtött be – köztük négy BL-serleget és tíz spanyol bajnoki címet –, miközben 627 gólt szerzett.

A Sport című katalán sportlap internetes kiadása hozzátette: a hatszoros aranylabdás futballista környezetéből, valamint a klub részéről is megerősítették Messi maradását, azzal a kiegészítéssel, hogy a záradékot péntekig – a Bajnokok Ligája eredetileg május végére tervezett döntőjét követő munkahét utolsó napjáig – lett volna lehetősége felmondania. Lluís Mascaró, a Sport szerkesztője publicisztikájában biztosra veszi, hogy Messi legalább 2023-ig meg akarja hosszabbítani barcelonai szerződését, és csak akkor, 36 évesen gondolkozik el, hogy hol fejezze be pályafutását. (Komoly összegbe lefogadnánk, hogy szülővárosában, Rosarióban.)

Fotó: MTI/EPA/Yoan Valat

A jegyzet konklúziója: a Barça nem lenne a Barça Messi nélkül. De az is valószínű, hogy Messi sem lenne Messi a Barça nélkül...

Jutalmul nézzük meg a futballtörténelem talán legszenzációsabb gólját, amit még alig húszévesen lőtt Messi a Getafénak Király Kupa-mérkőzésen. Xavitól kapja a labdát még a sajáttérfelén, gyorsan ad két kötényt, majd megindul a Getafe kapuja felé... Messi cselein kívül érdemes figyelni a spanyol szpíkert, négy változatban!

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.